26 de març 2014

PROVES CANGUR 2014


Com cada any per aquestes dates, s’han celebrat al nostre centre les Proves Cangur. Aquestes proves estan  convocades per la Societat Catalana de Matemàtiques.
És una activitat que es marca com a objectiu estimular i motivar l'aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes. Consisteix en una prova de 30 reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions per a cada problema.
Els participants i les participants d'arreu d'Europa i d'altres països del món es plantegen els mateixos problemes i tenen un temps d'una hora i un quart per intentar resoldre'ls sense calculadora.
Després de contestar a les preguntes i per tal de recuperar forces, els nois i noies que van participar van ser convidats pel nostre centre a esmorzar coca amb xocolata.
Remarcar la participació per 4t any consecutiu dels alumnes Marta Dalmau, Irene Corts i Sergi Domingo. Enhorabona!

Exemple de pregunta:
El triangle gran de la figura és equilàter i la seva àrea és 9. Hem dividit cada costat del triangle en tres parts iguals i hem traçat els segments que es poden veure en la figura. Quina és l’àrea de la zona ombrejada?





A) 1                  B) 4                  C) 5                  D) 6                 E) 7