11 de març 2014

LES OLIMPÍADES DE GEOGRAFIA

 El passat divendres 7 de Març els alumnes de geografia de segon de batxillerat vam anar a les olimpíades de geografia. Vam arribar a la facultat de turisme i geografia de la URV a les 9:22h, una vegada vam arribar a la facultat de Vila-seca ens vam dirigir a una sala on ens van explicar l’horari de les jornades i les diverses activitats que faríem durant el matí.
Seguidament vam accedir a una altra sala on vam realitzar la prova principal. Aquesta prova constava de 50 preguntes de l’estil test on triar entre opció A, B, C o D. L’examen s’inicià a les 10:00h i durà fins a les 11:00h, el temari de la prova fou molt divers però sempre relacionat amb la geografia i referent a selectivitat.
Després de la prova vam esmorzar durant mitja hora i just després ens van fer una visita guiada per poder observar la facultat des de dins. Una vegada visitada ens vam dirigir a la sala principal, on inicialment ens van comentar l’horari de la jornada, allà ens van realitzar una interessant xerrada sobre el grau de geografia, a continuació un professor de l’escola de geòlegs ens va explicar les sortides que té aquest grau.
Quan va concloure la xerrada es va iniciar definitivament l'última fase de la jornada, l’entrega de premis. En aquesta entrega, el nostre institut va tenir el paper més important, ja que dos dels alumnes d’aquest centre van quedar en primera i tercera posició, i per tant serien seleccionats per disputar la següent fase a Jaca (Osca).
D’entre tots els alumnes participants el primer lloc fou per en Gabriel Arbonès, i el tercer per l’Arnau Bes. També cal tenir en compte que en el global dels resultats dels diversos instituts el INS Joan Guinjoan quedà segon. Tant el Gabriel com l’Arnau van rebre un lot de productes relacionats amb la matèria i també les despeses del viatge cap a Jaca.
De tornada a Riudoms vam qualificar la sortida gratament, vam descobrir el grau, vam explorar la facultat i vam guanyar diversos premis.
Només ens queda desitjar molta sort als nostres companys per la següent fase!


Òscar Ruiz Bautista