26 de març 2014

FEMINITZACIÓ DE LA POBRESA

Els dimecres 12 i 19 de març, dues persones voluntàries de l’organització Mans Unides van venir a l’Institut Joan Guinjoan de Riudoms per tal de fer una conferència anomenada “Feminització de la Pobresa”. Ens van explicar com la pobresa afecta més a les persones de sexe femení que a les de sexe masculí en determinats països.
             


De la conferència, una de les coses que més em va impressionar és que en països subdesenvolupats una part de la població es suïcidi com a solució a la manca de queviures i de objectes necessaris per la supervivència humana. En països del primer i segon món, en canvi, aquest tant per cent de la població disminueix.

En el cas de la població femenina, hi ha un problema afegit: el masclisme. El maltractament físic i moral, les violacions i l’assetjament són exemples de la actitud de superioritat dels homes en aquelles societats. Els governs d’aquests països mostren una actitud d’indiferència envers aquest problema.

En conclusió, en certes zones del món no n’hi ha prou en viure sota el llindar de la pobresa, sinó que pel sol fet d’haver nascut dona la infravaloració s’accentua.

Una altra conclusió, és que, segons el que ens van explicar, l’única solució per tal de millorar aquest problema és estudiar o adquirir coneixem.
Mireia Sarraseca