08 de febrer 2012

ELS ALUMNES D’ECONOMIA DE L’EMPRESA VISITEM IKEA

El dimecres 8 de febrer els alumnes de la matèria d’Economia de l’Empresa I, de primer de Batxillerat, hem visitat l’empresa IKEA, la botiga de mobiliari i decoració que hi ha a Hospitalet de Llobregat.
La visita ha consistit en una xerrada sobre el concepte de negoci d’aquesta empresa sueca, que ens ha fet la Maty Calvo, responsable de postvenda i màrqueting de la botiga, i una posterior visita guiada per la botiga; després d’un esmorzar al restaurant de l’empresa.
La missió d’IKEA és la de fer millor el dia a dia de la majoria de persones. Això ho han aconseguit gràcies a una àmplia gamma de productes funcionals, de disseny i a preus baixos. És molt interessant conèixer quins són els valors que destaquen als seus treballadors: l’entusiasme, sentit comú, responsabilitat, flexibilitat, honestedat i treball en equip, entre d’altres, i la important interrelació que hi ha entre tots els departaments de l’empresa.
Ens ha agradat molt la idea de negoci i la botiga, on hi trobem un circuit amb diferents espais que representen llars totalment equipades i la posterior zona d’autoservei, amb grans magatzems.