Avui en dia quan un llicenciat vol dedicar-se a la docència ha de cursar el Màster en Formació del Professorat d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Formació Professional i Ensenyaments d'Idiomes. Aquest Màster s’imparteix en diferents universitats i consisteix bàsicament en una formació teòrica i una formació pràctica. De la formació teòrica s’encarreguen professors especialistes universitaris i la part pràctica és responsabilitat dels centres de Secundària.
Des de l’inici del Màster, el nostre institut ha col·laborat amb diferents universitats: URV (Universitat Rovira i Virgli) , UDL (Universitat de Lleida) i UB (Universitat de Barcelona).
La setmana passada, cinc alumnes del Màster de l'URV van començar les pràctiques al centre. Concretament dos alumnes de Biologia I Geologia, dos alumnes de Tecnologia i un d'economia. La part de pràctiques al centre o Pràcticum és divideix en Pràcticum I i en Pràcticum II. El Pràcticum I és bàsicament una observació de centre. en la qual els alumnes es van entrevistant amb diferents professors i d'altre personal que tenen algun càrrec dins l'organigrama de centre. En el Pràcticum II els alumnes del màster són tutoritzats per un professor de la seva especialitat a qui acompanyaran durant les seves classes. Ja a l'aula faran una feina d'observació i també impartiran una unitat didàctica.
Cal destacar el fet que es tracta d'una feina no remunerada del nostre centre amb la Universitat amb l'objectiu d'aconseguir una apropament dels futurs professors amb la realitat de les aules. Com a coordinadora del Màster aprofito per agraïr aquesta col·laboració desinteressada dels professors i del personal no docent del centre amb els alumnes del màster. També vull animar als professors novells perquè no perdin la il·lusió per aquesta feina moltes vegades desagraïda.
Ester Ferrando
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada