11 d’abril 2016

Proves Cangur 2016



Aquest dijous 7 d’abril es van dur a terme al centre les Proves Cangur. És ja una tradició a l’institut participar de forma activa en aquest concurs matemàtic promogut per la Societat Catalana de Matemàtiques  i que té l’objectiu de difondre la cultura matemàtica a través de l’organització d’aquesta jornada que es desenvolupa el mateix dia en totes les nacions participants. 

Es pretén estimular i motivar en aquesta disciplina a un grup d’alumnes escollits (un total de 92 alumnes). Enguany, per primer cop, també van participar alumnes de 1r i 2n d’ESO que junt amb els companys dels altres cursos van respondre durant una hora i quart diverses qüestions de lògica matemàtica.

Us deixo l’enunciat d’un problema Cangur de 4t d’ESO d’exemple per si el voleu fer:

Noranta-sis persones formen una gran rotllana. Comencen a dir en veu alta els nombres 1, 2, 3, etc., per torns i per l’ordre en què estan al voltant de la rotllana. Cada persona que diu un nombre parell surt de la rotllana i la resta continua comptant, de manera que la segona volta comença amb el nombre 97 i les persones que encara hi ha a la rotllana diuen després, per torns, el 98, 99, etc. Continuen així fins que només queda una persona a la rotllana. Quin nombre va dir en veu alta, a la primera volta, aquesta persona?
A) 1                        B) 17                      C) 33                      D) 65                      E) 95

Després, i per tal de recuperar forces, els alumnes participants van gaudir d’un esmorzar amb coca i xocolata gentilesa del centre.

Ara toca esperar els resultats que es faran públics a finals de mes. Què tinguem sort!