01 d’abril 2014

TNC I SANTA MÒNICA

Aquest passat dimecres, 26 de març, els alumnes de Batxillerat vam anar a passar el dia a Barcelona. A l’arribar ben d’hora, després d’haver esmorzat, vam visitar el Centre d’Arts Santa Mònica. Hi havia una exposició temporal de Sistematúrgia, realitzada per l’artista Marcel·lí Antúñez.
El nom de l’exposició pot semblar una mica xocant: és la combinació dels conceptes de dramatúrgia i sistemes computacionals. Les instal·lacions permeten que els visitants puguin interactuar amb les seves obres: per exemple, una peça de fusta vertical amb uns sensors, que al passar-hi la mà per sobre emet sons de moments feliços.
Al sortir de l’exposició ens vam dirigir a Plaça Catalunya, on vam tenir temps lliure per dinar. A les quatre vam enfilar altra vegada a l’autobús per anar cap al Teatre Nacional, on ens esperava l’obra: Ocells i llops, escrita pel cèlebre Josep Maria de Sagarra.
Tracta de les polèmiques d’una societat al bell mig de la postguerra, com l’avortament, la corrupció o l’homosexualitat. L’obra gira al voltant d’una mare, fràgil com una nina, que lluita amb totes les seves forces per allunyar i silenciar totes aquestes dificultats, en què els seus fills es veuen involucrats.

                                                                                  Marta Dalmau Artal