29 d’abril 2014

ALUMNES DE SEGON DE BATXILLERAT DE RIUDOMS REPRESENTEN A LA PROVÍNCIA DE TARRAGONA EN LA V OLIMPÍADA DE GEOGRAFIA D'ESPANYA

El passat 5 i 6 d’abril, Arnau Bes i Gabriel Arbonès, alumnes de Segon de Batxillerat de Riudoms, van participar a la V Olimpíada de Geografia representant la província de Tarragona. Gabriel Arbonès va quedar classificat en novena posició i va ser guardonat amb un accèssit.



Un mes abans, aquests dos alumnes havien estat classificats en la fase local, en primer lloc en Gabriel i en tercer lloc l’Arnau, després d’haver fet una prova a la universitat de Geografia de la Universitat Rovira i Virgili. Aquesta prova estava oberta a tots els alumnes de Segon de Batxillerat de la província de Tarragona i constava d’un examen tipus test.

Apart de rebre un seguit de premis, aquest dos alumnes riudomencs i l’Óscar, alumne de la ciutat de Tarragona classificat en segon lloc, van tenir l’oportunitat de representar la seva província en la V Olimpíada de Geografia d’Espanya celebrada el 5 i 6 d’abril a la ciutat aragonesa de Jaca amb totes les depeses pagades.

El dia 5, els representants de la majoria de províncies d’Espanya (tret d’Andalusia i Castella de Maxa ,a grans trets) es van reunir a la residència universitària on dormirien, farien els àpats i al dia següent realitzarien la prova estatal. Durant la tarda els participants es van dedicar a conèixer els entorns de Jaca (es troba als Pirineus aragonesos), descobrir la història d’aquelles terres i van visitar el monestir de San Juan de la Peña, panteó dels reis d’Aragó.

El dia 6, de bon matí tots els participants van fer la prova estatal de geografia que constava d’un examen de 100 preguntes tipus test amb opció múltiple. Les preguntes correctes valien un punt mentre que les incorrectes restaven 0,1, hi havia la possibilitat de no sumar ni restar si deixaves la pregunta en blanc. La prova va durar hora i mitja.

Mentre es corregien els exàmens els participants van recórrer el casc històric de Jaca. Van poder visitar l’imponent ciutadella, la catedral romànica i la plaça del mercat. Una vegada acabat el passeig, alumnes i professors es van reunir a la sala d’actes de l’ajuntament de la ciutat on es va fer l’entrega de premis. Primer es va precedir a donar obsequis a tots els representants de cada província. Després va ser el moment de donar un accèssit als classificats entre el quart i desè classificats. Gabriel Arbonès va aconseguir el novè lloc i va rebre un accèssit com a reconeixement. Finalment, es van premiar els tres guanyadors.

Tot just després de dinar, tots els participants van marxar cap a les seves respectives províncies encara amb el record present de la gran experiència que havien viscut durant aquells dos dies.