04 de maig 2012

L’ALCALDE DE RIUDOMS ENS EXPLICA ELS PRESSUPOSTOS MUNICIPALS

Ahir els alumnes d’Economia de 1r de Batxillerat van conèixer com són els Pressupostos de l’Ajuntament de Riudoms. Ens ho va explicar a classe l’alcalde de Riudoms, que és qui més bé els coneix, ja que també és el regidor d’Hisenda del poble.
Aquesta activitat s’inclou dins el tema de Política Fiscal, que pels no entesos té a veure amb les actuacions que fa el sector públic relacionats amb els seus ingressos i despeses. Es tracta d’un tema de molta actualitat, i aquests dies els mitjans de comunicació en van plens, ja que el nou govern acaba de presentar els de l’any 2012.

A més de conèixer al detall la previsió dels ingressos i despeses de l’Ajuntament per aquest any, també hem après moltes coses del poble que no sabíem, com el consum d’aigua o les escombraries que generem en un any, el que costa organitzar festes com les Barraques, o el cost anual de mantenir les instal·lacions esportives.

Moltes gràcies de nou al Josep M. Cruset, que cada any es busca un foradet a la seva apretada agenda per explicar-nos, amb il·lusió, com es quadren les xifres del municipi i per ensenyar-nos, també, imatges curioses de Riudoms i que pocs coneixen.