27 d’abril 2012

CONCENTRACIÓ PER L'ESCOLA EN CATALÀ

Aquest dissabte 28 d'abril a les 19 hores hi ha convocada una concentració davant l'Ajuntament per l'Escola en Català. En aquest acte es llegirà un Manifest per aturar la sentència del Tribunal Suprem contra el català com la llengua vehicular de l’escola catalana.

Carta adreçada a les famílies de les nostres escoles:

Benvolgudes famílies


El català ha estat una llengua perseguida en nombrosos períodes de la nostra història. Tot i així la voluntat i perseverança de generacions i generacions de catalans i catalanes han fet perviure una llengua mil·lenària com la nostra.



En els darrers anys, una de les eines que ha permès recuperar al català el seu prestigi i el seu ús social i cultural ha estat el sistema d’immersió lingüística, un model que al llarg de tres dècades ha rebut el reconeixement internacional de la UNESCO i l’aval de la Unió Europea, entre altres organismes. Aquest model és una peça bàsica i irrenunciable per a la recuperació de la llengua catalana i per al manteniment de la cohesió social.



Una vegada més, forces polítiques i judicials de l'estat espanyol ataquen i sentencien el català i el sistema d'immersió lingüística. Les sentències judicials per imposar el castellà en l’ensenyament, igual com es va fer durant la dictadura franquista, tenen com a objectiu destruir la llengua catalana, el principal fonament de la nació catalana.



Pretenen trencar el consens social creat al voltant de la nostra llengua pròpia, acabar amb el model lingüístic escolar, judicialitzar la política lingüística i marginar el català com a llengua vehicular comuna i de relació del sistema educatiu.



Per la dignitat de la nostra nació , de la nostra llengua, de la nostra memòria, us esperem el dissabte dia 28 d’abril a 18’30 h a la Plaça de l’Om de Riudoms.






Escola Beat Bonaventura

Escola Cavaller Arnau

Institut Joan Guinjoan

Llar d’infants Picarols