08 de setembre 2011

FESTA FINAL DE CURS DE BATXILLERATS I CFGM

Maig del 2011: Un cop acabats els exàmens i amb els nervis propis de no saber-ne els resultats, els alumnes de 2n de Batxillerat festejaren la fi dels seus estudis i la fi d'una etapa de sis anys a l'Institut Joan Guinjoan. L'acte se cel.lebrà, com cada any, al gimnàs del Centre, guarnit adequadament per a l'ocasió.

Acompanyats de mares, pares, familiars, amics, professorat i d'altres autoritats locals, les promocions 2009-2011 de Batxillerat i de Cicle Formatiu de Grau Mitjà d'Electromecànica de Vehicles, que enguany s'afegien per primera vegada a la festa,   van participar activament d'un acte emotiu ple de moments brillants. Després dels parlaments de la Directora del centre, la Sra. Tessa Molas i de les altres autoritats de la taula, els alumnes van protagonitzar  la festa amb les seves intervencions, amb l'emissió d'unes imatges associades al seu pas per l'institut i amb lluïdes actuacions musicals.





El  moment més especial de l'acte va ser l'entrada del compositor, Joan Guinjoan, que va arribar tard per una sèrie de problemes de trànsit que, justament aquell dia, va patir la ciutat comtal. Malgrat tot, va ser rebut amb una gran ovació i amb fort entusiasme per part de tots els presents. El seu parlament, senzill i directe, recordà la seva infantesa a Riudoms, el seu poble, i apel.là el sentit de l'esforç; un valor que destacà com a primordial per aconseguir els objectius marcats. Als seus quasi vuitanta anys, el mestre Guinjoan es mostrà afalagat pel fet de ser convidat a aquests actes als quals assisteix encantat perquè "li encanta el contacte amb el jovent".

Després, com es tradició, arribà l'esperada entrega d'orles i detalls a tots els alumnes de Batxillerat i de CFGM per part dels diferents tutors dels grups. El professorat de Batxillerat també va rebre flors i detalls per part dels alumnes de la promoció.

Per concloure l'acte, l'AMPA va oferir un refrigeri sota el porxo del pati, lloc adient per lluir els colorits i variats "modelets" que vestien uns desconeguts alumnes i alguns familiars que es mostraren en tot moment molt orgullosos dels seus fills.

Des de l'institut, els alumnes de Batxillerat i de CFGM van anar a sopar a Salou al qual hi van poder assistir tots els professors que ho desitgessin. El sopar va ser un èxit i va acabar, ja de matinada, a una coneguda discoteca de la Costa Daurada.