08 de setembre 2011

FEM MATEMÀTIQUES I PROVES CANGUR

FEM Matemàtiques

La Paula Martí Torrell, de 1r ESO C, es va classificar per a la tercera fase del concurs FEM Matemàtiques 2010-11.

Aquest concurs és una activitat que té la finalitat de contribuir a desenvolupar la competència matemàtica en tot l'alumnat de sisè de Primària i primer cicle d'ESO dels centres escolars.

Es tracta d'una activitat organitzada anualment per la FEEMCAT (Federació d’Entitats per  a l’Ensenyament de les Matemàtiques a Catalunya) amb el suport del Departament d'Educació. S'organitza en forma de concurs i es desenvolupa en tres fases.

 - Primera fase: Es realitza als centres.

 - Segona fase: Es realitza de manera independent en cada una de les 4 associacions que formen part de la FEEMCAT. En aquesta fase van ser seleccionades les alumnes: Maria         Clarès, Fiona Vives i la mateixa Paula, que van quedar segones en la prova pràctica per equips i que es va realitzar a Sant Carles de loa Ràpita.

 - Tercera fase o fase final: S'estructura com una Jornada Matemàtica amb un component lúdic.  Aquesta fase es va celebrar el 28 de maig, a Terrassa.



Proves CANGUR

Aquest curs els alumnes del nostre institut es van desplaçar fins Les Borges per participar en les proves Cangur. Quasi 20.000 alumnes de tota Catalunya van participar en aquestes proves, que es van celebrar en diferents seus disperses per tot el territori català.

La Prova Cangur és un activitat impulsada per la societat internacional Le Kangourou sans Frontières, de la qual és membre la Societat Catalana de Matemàtiques. És una activitat que es marca com a objectiu estimular i motivar l'aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes. Consisteix en una prova de 30 reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions per a cada problema. Els participants tenen una hora i quart per intentar resoldre’ls.

Cal destacar els resultats obtinguts pels següents alumnes:

      - Nivell 1 (3r ESO): Sergi Domingo 88è de 6278 participants.

      - Nivell 2 (4t ESO): Elena Cristina Rusu 137ena i Enric Prats 158è de 5991.