10 de desembre 2015

Solidaritat amb els refugiats: "Som refugi"

Les greus violacions dels drets humans que es cometen en l’actualitat, fan que milions de persones es converteixin en refugiades.

Un refugiat és algú que no pot viure en el seu propi país perquè té por de ser perseguit a causa de la seva religió, idees polítiques o característiques socials.

L'ACNUR, l'Agència per als Refugiats de les Nacions Unides, calcula que més de 21 milions de persones són refugiades que sol·liciten asil , seguretat, en un país estranger.

El desplaçament massiu de refugiats dels territoris en conflicte, sobretot Síria però també Iraq, cap a Europa, a través de Turquia i altres vies, representa un drama humanitari.

A més, Càritas ha recordat en diverses ocasions que una gran majoria d’aquests refugiats són infants, fet que encara agreuja més la situació.

“Som Refugi” és la resposta actual de Càritas a la crisi dels refugiats, però és també una crida a tota la societat perquè s'impliqui en l'acollida i en l'acompanyament integral de totes les persones que ho necessiten, sense distincions.




“Som Refugi” permet que qualsevol persona, entitat, centre educatiu, empresa ... que ho desitgi pugui ajudar a Càritas a donar resposta a la crisi dels refugiats.

Nosaltres també hem de tenir responsabilitat i solidaritat internacional.

Siguem un institut solidari, obert i acollidor!!

Comprometem-nos amb la justícia i els drets humans.

Amb els diners recollits en les activitats solidàries de les Jornades Culturals podem ajudar a les persones que busquen un refugi, un futur i una vida més digna mentre esperen poder reconstruir els seus països ben aviat.

Participa-hi!!