09 de desembre 2015

SETMANA DE LA CIÈNCIA

A Catalunya s’ha celebrat, del 13 al 22 de novembre, la 20ª Setmana de la Ciència. Durant aquests dies s’han fet tot un munt d’activitats de divulgació científica arreu del territori: jornades de portes obertes, exposicions, xerrades, jocs, tallers científics...

El nostre institut s’ha volgut afegir a aquesta iniciativa, per primera vegada,  fent diferents activitats.

El Departament de Ciències Experimentals ha organitzat dues exposicions, una sobre dones científiques on se n’explica les biografies i se n’analitza el seu paper al llarg de la història. L’altra exposició és un recull de fotografies ,  fetes pels alumnes,  sobre temes relacionats amb la ciència.

També s’han realitzat dos tallers en què els alumnes participaven activament. Un ha consistit en l’elaboració de sabó amb àloe vera i  s’ha aprofitat per destacar les propietats cosmètiques i medicinals d’aquesta planta. L’altre ha estat  el muntatge de rellotges de sol ( equatorials i horitzontals) i la posterior comprovació del seu funcionament.

També s’han exposat llibres de diverses temàtiques perquè els alumnes els poguessin consultar.
Totes aquestes activitats han tingut lloc a la biblioteca del centre.
Gràcies a la bona acceptació per part dels alumnes participants, esperem de poder continuar  aquestes activitats en cursos propers .


Departament de Ciències Experimentals









FEM SABÓ!

Durant aquesta setmana, batejada com a “Setmana de la ciència”, hi ha hagut una sèrie de tallers de lliure participació i exposicions a la biblioteca de l’institut durant l’hora del pati. Un d’aquests consistia a fer sabó a partir d’una sèrie d’elements naturals, com àloe vera i pell de llimona rallada. Ha sigut senzill i divertit i, a més, hem obtingut uns molt bons resultats, fan molt bona olor!

Clara Sánchez Virgili de 3r ESO