06 de juny 2013

VIATGE FI DE CURS DE QUART D'ESO: ITINERARI

Ja s'acosta el viatge de final de curs per als alumnes de 4t d'ESO que enguany es fa a Cantàbria. Les dates són del 16 al 20 de juny i l'itinerari que s'ha preparat el podeu veure a continuació.




DIA 1r RIUDOMS – SARAGOSSA - CASTRO URDIALES – SANTILLANA – diumenge 16/06/2013
Sortida de la ciutat d'origen a les 07.00 del matí en  direcció Saragossa i Santillana. Cal portar esmorzar i dinar. Parada a l’autopista per esmorzar (Alfajarín). Dinar a Castro Urdiales (no inclòs). Visita del port.  Arribada a l’Hotel LAS CUEVAS de Santillana del Mar. Allotjament, visita a la ciutat i sopar.


DIA 2n SANTILLANA - PICS D' EUROPA – POTES – dilluns 17/06/2013
Esmorzar i sortida cap a els Picos de Europa. A les 10.00 visita a la -QUESERÍA "LAS BRAÑAS DE LIEBANA" DENOMINACIÓN DE ORIGEN PROTEGIDA "QUESUCOS DE LIEBANA"   Elaborados por: Pedro A. Velarde Collado-. Continuació cap a Fuente De per pujar en el Telefèric (no inclòs). Fuente De no és un poble, és només l'estació inferior del telefèric que salvant 800m de desnivell ens situa al cor dels Pics d'Europa. El telefèric és com un viatge entre dos mons, entre la civilització i la muntanya salvatge. És molt típic trobar-nos a Fuente De amb boira, altres vegades amb un sostre d'espessos núvols o fins i tot plovisquejant, pugem a la cabina i aquesta s'interna en uns núvols, durant uns instants no veiem absolutament res, és com si viatgéssim entre dos mons i de sobte un sol radiant i un mar de núvols per sota nostre. A les 14.00 dinar en restaurant “MARTIN” a Potes. A les 16.00 visita del ‘CENTRE DE INTERPRETACIÓ DEL PARC NACIONAL DELS PICOS D’EUROPA’ (Tama). Tornada cap a Santillana. En ruta parada al Monestir de Liebana. Sopar i dormir al hotel.


DIA 3r SAN VICENTE DE LA B. – COVA SOPLAO – ALTAMIRA – COMILLAS – dimarts 18/06/2013
Esmorzar. 08.00H. Sortida cap a San Vicente de la Barquera, bonica població marinera que es troba situada en l'entorn del Parc Natural de Oyambre i gaudeix d'una situació envejable, amb vista al mar  i de fons la impressionant imatge dels Pics d'Europa. El casc antic és interessant i està en un bon grau de conservació. Quant a monuments destaquen l'església de Santa Maria dels Àngels, construïda entre els segles XIII i XVI, el castell i les restes d'una muralla que van des del castell a l'església vorejant la ribera. A les 12.00 visita de les  coves del Soplao. Dinar a l’hotel. A les 16.30 visita a la replica de la cova d’ Altamira i museu. Visita a Comillas. Sopar i esbarjo a Santillana.


DIA 4t SANTILLANA – SANTANDER – PARC DE CABARCENOS – dimecres 19/06/2013
Esmorzar. Visita de Santander (cap Major, passeig del Sardinero, Palau de la Magdalena...) Dinar al Parc de Cabàrcenos. Visita al parc. El parc de Cabàrcenos desenvolupa tant treballs de recerca relacionats amb la conservació d'espècies en perill d'extinció, com a la educació ambiental. El parque es conocido por el régimen de semilibertad de sus animales, pero también cuenta con rutas botánicas que permiten ver diferentes tipos de plantas, situadas normalmente junto a los lugares más visitados. El parc és conegut pel règim de semi llibertat dels seus animals, però també compta amb rutes botàniques que permeten veure diferents tipus de plantes, situades normalment al costat dels llocs més visitats.  Tornada a Santillana. Sopar i esbarjo.


DIA 5è SANTILLANA – HARO  –  RIUDOMS – dijous 20/06/2013
Esmorzar i sortida cap a Haro i visita a les Bodegues del CVNE a les 12.00. Aquestes bodegues estan situades en la Rioja Alavesa, una zona famosa pels seus vins afruitats.  Dinar a Briones. A la tarda sortida cap a Riudoms. Fi del viatge.

Esperem que gaudeixen del viatge i ens ho expliquin tot quan tornin! Bon viatge!