03 de maig 2013

BREATHING TIME


El dia 2 de maig vam gaudir de la inauguració d’una  original exposició d’Art Contemporani “BREATHING TIME” a la Sala Àmbits de Cambrils.  L’originalitat d’aquest fet rau en que l’espectador, per tal de poder gaudir de la totalitat de l’art exposat es veu obligat a desplaçar-se a deu llocs diferents del Camp de Tarragona: Sala Àmbits de Cambrils; Museu de la Vida Rural de L’Espluga de Francolí; Cal Massó, Mas Iglesias i Centre de Lectura de Reus; Display/Laboratori Visual, Espai Jove Kesse i Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Tarragona; Museu de Valls i Sala Portal del Pardo de El Vendrell.
En aquestes sales s’hi apleguen les obres de 26 Artistes Visuals Contemporanis, per a més informació podeu consultar la pàgina web: http://breathingtime2013.wordpress.com/.
La nostra estimada professora i companya, Ester Ferrando juntament amb Fani Pizarro i Cristina Serra ens va oferir el plaer de poder gaudir d’un “temps per respirar” aires d’altres temps recollits en les fotografies de Cristina Serra, imatges quotidianes, evocadores d’un temps ja passat però que segueix viu i latent, segons es desprèn de la seva obra. Els batecs de la respiració estaven recollits i atrapats en les ceràmiques de Fani Pizarro.
A partir de l’obra de l’Ester vam poder visualitzar amb nou piques, nou peces, creades a partir de nou pastilles de sabó, que callades esperen que els seus propietaris s’hi apropin i les utilitzin per tal de donar llibertat a una de les seves manies. Rentar-se les mans. Cada pastilla està acuradament posada a la dreta d’una pica il·luminada que misteriosament atrau la mirada dels espectadors i per un moment, en trobar-te davant d’una pica et sents profundament atret per la màgia de la llum que sorgeix del fons de la mateixa i mires la pastilla de sabó i vénen al teu pensament pensaments insòlits i alhora evocadors d’altres persones que respiren, que han respirat i que seguiran respirant aire de vida sorgit del fons de la pica, cada vegada que un espectador s’hi apropi, màgia, la màgia de l’Art!
Us convido a que aneu a Cambrils i a les altres exposicions, segur que hi trobareu un temps per respirar, un moment per a inhalar aire i un segon en el què el vostre interior es sentirà renovat i amb esperança d’un temps futur on tots puguen respirar amb esperança
                                                                                   Carme Serra Masalias