06 de febrer 2013

PARTICIPACIÓ EN LA FIRST LEGO LEAGUE

Els alumnes del crèdit de tecnologia de 4t participen a la competició de: “First Lego League Senior Competition”,  al Tecnoparc de Reus.

Aquest dissabte, 2 de febrer, els alumnes de 4t de Tecnologia van participar a la competició First Lego League Senior Competition  amb 15 instituts més de la comarca, al Tecnoparc de Reus. Al mes d’octubre ens van proposar de participar-hi i de seguida vam acceptar el repte de posar-nos les piles i anar per feina.   
La temàtica de la competició estava relacionada amb la gent gran. Nosaltres anomenàvem de forma simpàtica “avis” als sèniors. També és interessant de saber els tres aspectes en què es basava el projecte:
Valors
La vivència personal fonamental que hem adquirit durant aquest temps ha estat l’hàbit de treballar en equip. Ha estat imprescindible organitzar-nos, col·laborar, escoltar, ajudar, desenvolupar  uns aspectes que impliquen la paciència, la perseverança i la constància. Hem hagut de repetir moltes vegades les tasques programades i anar-les modificant per aconseguir que el robot realitzés un moviment determinat, com per exemple acostar unes plantetes al jardí, escollir el medicament adequat o engegar una videoconferència... tot en un model de joguina i de Lego, és clar). Per tant, això s´havia d’explicar en format pòster i exposar-ho al tribunal.
Projecte científic
A banda de la programació del robot, calia apropar-nos al “món dels avis”. Havíem de saber quin són els seus principals obstacles i limitacions que els impedeixen ser més autònoms i independents. Calia conèixer què els podia ajudar a estar més intercomunicats i a esdevenir més lliures. Un cop fetes les reflexions i havent posat en comú quin podia ser el nostre objectiu, vam decidir dissenyar un web, conscients que la majoria de gent gran no disposa d’accés a internet i, en canvi, sí que té limitacions visuals, auditives i motrius. Aquest web no és una allau d´informació atapeïda ni està farcit de lletra petita, sinó que és un espai on es  concentra la informació imprescindible i que els pot ser més útil: serveis mèdics, informació sobre els transports, serveis de culte, entreteniment, entitats lúdiques i culturals...(CERAP, Llar de Jubilats, El Casal...) del municipi. Tot explicat de manera clara i precisa: imatges explícites, lletra gran i un bon espai d´àudio, que explica tot el contingut.
La podeu consultar a :

Competició del robot
Aquesta és la part més divertida i també la que ens aporta més feina. Es tracta de programar el robot per tal que executi unes missions, com per exemple: empènyer el gosset que porta el telèfon a la boca, acostar la cadira a la taula, jugar a bitlles tirant la pilota, etc.
La demostració s’havia de fer a l´escenari de l´auditori, amb només dos membres de l’equip i amb un temps limitat de 2 minuts i 30 segons. La resta del grup animava des de les butaques i seguia, amb el públic, què passava en cada taula a través d’uns gran pantalles que s’hi havien instal·lat.
Ara que ja tenim més experiència, esperem tornar-hi el proper curs!
Elena Baró