20 de març 2012

LES PROVES CANGUR A L'INSTITUT

El passat dijous 15 de Març es van realitzar les Proves Cangur al nostre institut. La prova Cangur, convocada per la Societat Catalana de Matemàtiques, és una activitat que es marca com a objectiu estimular i motivar en l'aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes.
Consisteix en una prova de 30 reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions per a cada problema.
Els enunciats els prepara l'associació Le Kangourou sans Frontières, on Catalunya hi participa com a nació i actualment ostenta, per elecció, un dels càrrecs en l'equip directiu de l'associació.
Els participants i les participants d'arreu d'Europa i d'altres països del món es plantegen tots els mateixos problemes i tenen un temps d'una hora i un quart per intentar resoldre'ls.

A part del nostres alumnes seleccionats, van participar també en la trobada al nostre centre un grup nombrós d’alumnes de l'institut Fontanelles de Les Borges del Camp. En total van participar en l'esdeveniment 78 alumnes que després de la prova van poder comentar els diferents problemes mentres recuperaven forces amb un esmorzar de coca amb xocolata.