23 de juny 2015

COMIAT I AGRAÏMENTS

Després de quatre anys de feina deixo el meu càrrec com a coordinador de la web i el blog del centre. A començaments de l'estiu del 2011, l'Ester Ferrando i jo vam creure que l'anterior pàgina web estava infrautilitzada i poc desenvolupada per a un institut que aspirava a un important procés de digitalització i a fer-se un centre més modern. Vam demanar la complicitat de l'equip directiu que ens va donar via lliure i disposició horària per tal d'endegar un projecte il·lusionant. Vam treballar dur en la part creativa i tècnica per tal de parir un espai innovador que separava la part més institucional i acadèmica (la web) de la part més desenfadada i lúdica (el blog). A començaments del curs 2011-2012 presentàrem aquests espais a la comunitat educativa que els va rebre amb força expectació. Des d'aquell dia, ambdós espais han anat creixent de forma ininterrompuda de manera que ara, el nostre centre té una presència ferma a l'espai virtual i una activitat informativa creixent en les xarxes socials (facebook i twitter).

La web porta des de la seva estrena, 50.000 sessions iniciades (unes 280.000 pàgines visitades dintre de l'espai web) i ha esdevingut una eina de comunicació insubstituïble entre els diferents estaments de la nostra comunitat. Des de les tutories s'han desenvolupat activitats per tal de potenciar la seva utilitat que han arribat a alumnes i famílies que ara ja utilitzen habitualment la web com a font d'informació i d'intercanvi de documents (especialment els relacionats amb sortides i activitats extraescolars).

El blog, amb més de 500 entrades, rep més de 20.000 visites de mitjana cada curs i ha assolit el repte de ser una finestra oberta a tot allò que passa a l'institut: sortides, tallers, conferències, festes i celebracions, concursos i un grapat d'activitats que complementen l'activitat acadèmica del dia a dia.

A finals del curs passat, després d'un any complex en què l'Ester va portar les webs en solitari, ella va prendre la decisió de deslligar-se definitivament de l'aventura. Enguany ho faig jo. És un pas al costat meditat i fruit d'una barreja de manca de motivació i reconeixement i la necessitat vital d' encarar nous projectes pedagògics que ara em resultin més engrescadors. Crec que en el marc actual de l'institut ha arribat el moment de deixar pas a noves idees i a d'altres companys que ofereixin la seva visió i capacitat de treball a un trinomi bàsic per al funcionament modern del centre: informació, comunicació i noves tecnologies.

Vull aprofitar aquestes línies per donar les gràcies a tots els que han col·laborat d'una forma o d'altra, durant aquests quatre cursos, en la consolidació dels espais: heu estat molts! 
I també a tots els que han incorporat la web i el blog de l'Institut Joan Guinjoan en el seu dia a dia. Aquest era el nostre desig i en certa mesura l'hem aconseguit.


Eduard Ortells

1 comentari:

Jose Ci ha dit...

Company:el teu treball ha estat molt bo per què ets una persona treballadora i seriosa. Una forta abraçada