06 de febrer 2014

FÀBRICA BASF A TARRAGONA

El passat 21 de gener, tots als alumnes de 1r de batxillerat, dins de l’assignatura de Ciències per al Món Contemporani, van visitar l’empresa BASF a Tarragona.
Primerament ens van rebre i van posar un vídeo sobre la historia de l’empresa alhora que ens van explicar els productes que actualment es produeixen.
Ens van convidar a esmorzar i posteriorment varem visitar la planta PDH (planta de deshidrogenació de propà), tant les instal·lacions exteriors com la sala de control on treballen 8 persones a torns les 24 hores del dia. Segons ens van explicar, un cop a l’any aproximadament, fan una aturada total de la planta durant un mes per tasques de manteniment.
Un cop finalitzada la visita de la planta, Varem fer una pràctica amb alguns materials plàstics que es treballen allí. Havíem de examinar unes tires de colors diferents perf veure les seves propietats i després decidir quin plàstic seria el més adequat per fer diferents funcions.
La visita a la BASF va ser molt agradable i didàctica. Ens va sorprendre la responsabilitat que han de tindre els treballadors en la fàbrica.
Ens agradaria agrair l’atenció i el temps que ens van dedicar la Mònica, la Isabel i el Josep Mª durant la nostra estada així com l’obsequi que ens van regalar.
 Marina Fuentes i Anna Gil