25 de febrer 2014

ANEM DE MUSEUS!



El dijous 20 de febrer els alumnes de 2n de batxillerat van fer unes classes  d’Història de Catalunya i d’Història de l’Art diferents: a les sales del Museu d’Història de Catalunya i al Museu Nacional d’Art de Catalunya. Van acabar una mica empatxats, però tothom va coincidir en haver aprofitat molt el temps.
Vam marxar de bon matí per visitar l’excepcional església de Santa Maria del Mar, que surt al temari de Selectivitat, el fosar de les Moreres i, de pas, veure també les restes del Born, obertes recenment i que ens permeten evocar els dies de 1714.
A les 12h teníem visita guiada al Museu d’Història, en un recorregut que va abastar des de la industrialització a mitjants del s.XIX, passant pels moviments polítics i socials del primer quart del s.XX i la II República i acabant amb la Guerra Civil i el Franquisme. Va ser una sessió molt didàctica i entenedora dins la complexitat de la nostra història contemporània.
Amb molt poc temps per dinar, començàvem a la tarda la visita al Museu d’Art de Catalunya, on en un recorregut ajustat al temps limitat, vam repassar les grans obres que atresora, des del romànic al s.XX, i de les quals 9 surten al temari d’art de selectivitat. I encara hi vam afegir el Pavelló Alemany de Mies van der Rohe!!!
Molt cansats, però amb la sensació d’haver aprofitat el temps i experimentat el goig estètic  que dóna la visió directa del pas del temps i de l’obra d’art.

Amb ganes de tornar-hi i gaudir-ne amb més calma...