21 de gener 2014

LES CAUSES DE LA CRISI: el perquè de tot plegat

Dins el programa de conferències adreçades als instituts de secundària que organitza la Universitat Rovira i Virgili, el passat divendres 17 de gener vam poder comptar amb la presència del professor Josep M. Arauzo Carod al nostre centre, per parlar del tema de la crisi.

L’activitat, organitzada pel Departament de Socials i el Seminari d’Economia, pretenia donar més elements de comprensió sobre aquest tema curricular als alumnes de 1r i 2n de batxillerat de lletres.

De manera clara i didàctica, l’exposició va fer un repàs a indicadors actuals de la crisi, tals com l’evolució del PIB, la reducció de despesa dels agents econòmics i la devallada del consum. També es va apuntar que la crisi és mundial i europea, però sobretot es va incidir en la de casa nostra. Les seves afirmacions es basaven en dades actualitzades i informes dels mitjants econòmics de més prestigi.

La conferència va acabar amb un repàs ràpid al tema fiscal i al problema del finançament a Catalunya. Llàstima que ens faltà temps per abordar  preguntes sobre les qüestions plantejades, però ja les debatrem a classe.

Des del centre volem agrair iniciatives com aquestes, que permeten als nostres alumnes una presa de consciència millor sobre la realitat que ens envolta.