31 de gener 2014

LA FUNDACIÓ REDDIS PREMIA EL TREBALL DE RECERCA D'IRIS DOMINGO


El dijous 30 de gener  es va celebrar, a la seu de la Fundació Privada Reddis, la darrera edició dels Premis de Recerca de Batxillerat que va concloure amb l’acte de lliurament de beques a estudiants de Formació Professional.
Iris Domingo, exalumna de 2n de Batxillerat del nostre centre, ha obtingut el segon Premi, valorat en 1.000 euros, en la Modalitat de les Humanitats, amb el treball  La vida en un marc, tutoritzat per la professora Ester Ferrando.
Partint de la seva passió per la fotografia, l’Iris va realitzar un excel·lent treball  que té com a eix temàtic el retrat fotogràfic. Una part del contingut està centrat  en aspectes tècnics i de llenguatge de la imatge,  tots els exemples estan il·lustrats per imatges fetes per ella mateixa. També fa incidència en la història de la fotografia, el retoc fotogràfic  i aprofundeix en el fet de la impossibilitat de l’objectivitat absoluta en l’acte de reproduir una imatge.  La part més pràctica del treball consisteix en la realització de dos projectes de retrat i un reportatge sobre el jovent a Calatayud. Finalment,  amb tota seguretat una de les parts més complexes del treball és la realització d’una revista monogràfica sobre el tema del retrat. A part de la tria dels continguts (que no són una mera repetició del que es pot trobar al treball) i la seva elaboració (textos originals, entrevistes  i imatges), hi ha la dificultat de la maquetació de la revista amb un programa professional, la seva posterior impressió i enquadernació. Tal i com ens comenta l’Iris, aquest treball li ha permès conèixer a fons el món del retrat fotogràfic i li ha donat eines que ara, en els seus actuals estudis superiors està aprofitant. Realment l’experiència diu que quan es fa un treball de recerca sobre un tema que interessa especialment a l’alumne i s’hi dedica temps, el resultat és excepcional.