21 de gener 2013

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "JOAN GUINJOAN, ÍNTIM. LES ARRELS DEL COMPOSITOR RIUDOMENC"

El proppassat diumenge dia 20 de gener i coincidint amb la festa major petita de sant Sebastià - el cap de la cohort de la guàrdia pretoriana imperial assagetat pels seus propis soldats per haver-se fet cristià en temps de Maximià -, a l'aula d'audiovisuals del nostre institut es va presentar el llibre "Joan Guinjoan, íntim. Les arrels del compositor riudomenc", d’Anton Marc Caparó Pujol i Maria Eugènia Perea Virgili, una biografia personal i íntima dels primers anys de la vida del compositor que dóna nom al nostre centre.

L'acte ha comptat amb la presència del Sr. Joan Guinjoan, dels abans citats autors del llibre, del director adjunt per a temes artístics del Palau de la Música Catalana, Sr. Víctor Garcia de Gomar, de la directora de l'institut i del Sr. Alcalde de Riudoms. Tots ells han omplert l'acte de contingut amb les seves encertades paraules.

A l'acte han assistit molts professors del centre i ciutadans del poble que, omplint la sala de gom a gom, han seguit els parlaments amb gran interès. L'acte ha acabat amb l'oferiment d'una copa de cava acompanyada d'avellanes i ametlles que han despatxat amb diligència alumnes de 3r d'ESO. En aquesta estona més distesa, la més d'una cinquantena de persones que han presenciat l'acte han aprofitat per a demanar al compositor, a l'autor i a l'autora -que és ex-alumna del nostre institut- la signatura i dedicatòria del seu exemplar del llibre, cosa que han fet amb molta amabilitat.