23 d’octubre 2012

ENTREVISTA PER A RNE DE JOSE LUIS CIMARRAS


Fa un parell de setmanes ens va sobtar veure al professor de Llatí i Grec del centre, en José Luis Cimarras, ben assegut a la cadira de la directora i força rodejat de papers. Ell ens va confessar que esperava una trucada molt important de Ràdio Nacional d'Espanya per a fer una entrevista. Ens va comentar que parlaria sobre Safo de Lesbos per a un programa de RNE que es diu "Mujeres malditas".

"Safo de Lesbos va ser per damunt de tot una dona lliure, la poetessa més important de l’Antiguitat.  Va viure a l’illa que li va donar el nom, situada al costat de l’antiga Troia, cap al segle VII-VI abans de Crist. Va rebre una educació com la dels homes i després va voler que les noies lèsbies més joves també la rebessin. Ho van anomenar El Cercle de Safo: les noies aprenien cant, poesia, filosofia i tot el que una xiqueta necessitava abans del matrimoni" 


Així ens resumia el nostre company la vida d'aquesta dona especial. Aquesta no serà l'última col•laboració del professor amb el programa dirigit per la periodista Valle Alonso ja que a partir d'ara ho farà de forma habitual.
Si voleu sentir l'interessant podcast us deixem l'extracte que des de Ràdio Nacional han fet per a emetre al programa en diferents horaris:



1 comentari:

Jose Ci ha dit...

Val d'acord, t'invito a un café...pero Falcao és millor que CR7