30 de juny 2014

LA CARME I LA SOFIA S'HAN JUBILAT

El passat divendres dia 27, vàrem despedir a les nostres companyes Carme Garcia i Sofia Francí.
El comiat va tenir lloc al pati de l'institut amb tots els professsors del centre, i va continuar amb un dinar de luxe que també ens va servir per tancar el curs.
Us deixem amb algunes imatges pel record on podreu veure als alumnes de segon de batxillerat que van dedicar unes cançons a les professores.
Carme i Sofia, Molta sort!













Els professors interessats en veure l'àlbum de les imatges , cal que seguiu l'enllaç. Si no teniu accès a l'espai poseu-vos en contacte amb les organitzadores de l'acte.

25 de juny 2014

PREMI A L'ESFORÇ SERAFÍ AGUSTÍ_CURS 2103-14

El divendres passat durant l'acte d'entrega de les orles, es van lliurar els Premis Serafí Agustí a l'esforç. Els guanyadors han estat:



Alexis Basora Grifoll de 1r d'ESO
Cristina Llauradó Martínez de 2n d'ESO
Sara Abas Callas de 3r d'ESO
Andrea Cruz Garcia de 4t dESO

ENTREGA D'ORLES_CURS 2103-14

El dia següent d’arribar de Mallorca, el 20 de juny, tocava vestir-nos amb les nostres millors gales: ens graduàvem. La celebració va ser a les 7 del vespre i com a novetat d’aquest any es va celebrar al teatre del Casal Riudomenc.

Vam comptar amb la presència del cèlebre músic i fill il·lustre de Riudoms, Joan Guinjoan, el qual ens va oferir unes paraules sobre els principis de la seva carrera i també va improvisar una peça amb piano inspirant-se en una melodia que havia sentit anys enrere.

També ens va acompanyar la Directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Tarragona, la Mª Àngels González Estremad, la qual ens va dedicar unes paraules al igual que l’alcalde de Riudoms, Josep Mª Cruset, la directora de l’institut, Tesa Molas i la presidenta de l’AMPA, Magda Torrell. L’alcalde de Montbrió del Camp i l’alcalde de Vinyols també hi van assistir.

Després de que professors, tutors i equip directiu rebessin un detall dels alumnes vam passar a l’entrega d’orles. Finalment vam poder gaudir de les peces que ens van tocar alguns dels alumnes: Emilian Bosinceanu, Carlota Mir, Mireia Vaquer, Roger Pujol, Gerard Salvador i Marc Domínguez.

Acabat l’acte vam anar a la sala polivalent on l’AMPA ens havia preparat un refrigeri i després d’algunes fotos amb companys, professors i familiars vam anar a sopar a Salou al restaurant la Nona.

Podem dir que una altre etapa queda enrere i que en comencem una de nova, sabent que a partir d’ara els nostres camins es separen. Alguns seguirem a batxillerat, d’altres a cicles o inclús d’altres que ja es posaran a treballar. Ara ja és decisió de cadascú com traçar el seu camí, però que anem per on anem que sigui per un futur millor.

 
Paula Martí Torrell


 
 
 
 

20 de juny 2014

CRÒNICA DEL VIATGE A MALLORCA

I tot va començar a les 7 de la tarda al davant del institut a punt d’agafar l’autobús direcció a Barcelona, amb maletes, cremes i ulleres de sol  i nervis, comiats, riures i moltes ganes de passar-s’ho bé. Al cap d’unes horetes vam embarcar de nit al port de Barcelona i va ser llavors quan sabíem que tot havia començat. Va ser una nit d’allò molt moguda, moltes onades, marejos i corregudes pels passadissos, però tot i així, l’endemà ja vam començar amb una visita pel castell de Bellver i pel casc antic incloent la Catedral de Palma. Després d’instal·lar-nos a l’hotel situat a la zona de Can Pastilla vam decidir relaxar-nos a la platja i piscina de l’hotel després del cansament de la nit i cap al vespre, després de sopar, vam optar per investigar els pubs de la costa.
Els següents dies vam visitar la fàbrica de perles Majòrica, les coves del Drach podent gaudir d’un viatge pel llac subterrani Martel, el mirador del Morro de sa Carabassa, la platja de Puerto Cristo i de la de Formentor i el port de Pollença. Cal dir que vam poder gaudir d’unes vistes increïbles, d’un sol que va deixar a més d’un com una gamba i de la gran verdor que cobreix “Ses illes”; i tot això sense moure’ns del mar Mediterrani.
Respecte l’hotel on vam allotjar-nos durant els quatre dies no ens podem queixar. Hi havia piscina, el menjar estava bé, les habitacions còmodes, platja a tocar...encara que l’únic que ens va fallar va ser que estava una mica allunyat del centre de Mallorca i per això ens vam haver de desplaçar amb transport públic. Però en general tot va estar perfecte!
Finalment va tocar embarcar de nou per tornar a la nostra terra. Vam pujar al vaixell direcció a Barcelona cap a les 12 del migdia i vam passar-hi tot el dia podent gaudir dels últims moments del viatge tots junts fins el vespre que vam agafar l’autobús cap a Riudoms.
Han estat moltes hores junts, molts moments amb qui compartir, una gran oportunitat per poder conèixer-nos millor i moltes lliçons de companyonia. Aprofito per donar gràcies als professors que ens han acompanyat durant aquests dies i ens han fet passar unes grans estones inoblidables: a la Tessa Molas, al David Labrador i al Jaume Civit.
I aquí finalitza una altra etapa de la nostra vida i amb un gran somriure orgullosos de tot el que hem viscut junts podem dir que tot el que ha passat a Mallorca es queda a Mallorca.

Paula Martí Torrell

Riudoms, 20 de juny de 2014
 



 

LA MÒBILA CURS 2013-14

Avui els tutors han repartit el darrer número de la revista de l'institut. L'equip de redacció amb la professora Elena Baró al capdavant  han estat els responsables de triar la portada de la revista entre totes les propostes presentades, l'autor és l'Eduard Tuharszky. 
Des del departament de dibuix volem mostrar-vos altres models de portada que han elaborat els alumnes de l'optativa, veureu que han fet una molt bona feina.










19 de juny 2014

LLIURAMENT DE PREMIS DEL CONCURS DE FOTOGRAFIA DE LA BIBLIOTECA

Aquest dijous 19 de juny, s’ha celebrat l’acte de lliurament de premis del III Concurs de fotografia que sota el lema Els avis ha organitzat la biblioteca del nostre institut.

Les guanyadores: Núria González Vidiella de 2n d’ESO B en la categoria A i Irene Margalef Sancho de 1r de Batxillerat B en la categoria B, han rebut un val de l’empresa Media Market per valor de 75€ en material fotogràfic.

En representació de l’Equip de Professors responsables de la biblioteca, ha fet el lliurament la professora Carme Garcia i el premi ha estat recollit per la guanyadora de la categoria A Núria González i en nom d’Irene Margalef, guanyadora de la categoria B, per la seva companya de 1r de BAT B Gemma Munté Munné.


Felicitem les guanyadores !






NOTÍCIES DEL VIATGE A MALLORCA


Viatge de final d´Eso - 15 a 19 de juny 2014 - Mallorca.







16 de juny 2014

IRSICAIXA

Durant el passat mes de maig, a l’assignatura de Ciències per al Món Contemporani, els alumnes de primer de Batxillerat han treballat la Sida, dins la campanya “Frenem la Sida”, organitzada per l’Institut de Recerca de la Sida, IrsiCaixa de Barcelona.
Els materials treballats han estat un qüestionari, totalment confidencial,  sobre la percepció del risc per part dels alumnes, diferents unitats didàctiques proposades dins del programa de divulgació de l’IrsiCaixa, la confecció del material genètic del virus i , finalment, l’elaboració de pòsters informatius sobre les problemàtiques que presenta la malaltia . A la biblioteca, durant l’última setmana del curs, estaran exposats els diferents materials elaborats.


Les dades obtingudes en les enquestes sobre el grau de risc d’infecció pel VIH a què s’exposen els joves han estat enviades a l’Institut de Recerca de la Sida  IrsiCaixa de Barcelona, on seran analitzades pels especialistes de la campanya.


III CONCURS FOTOGRÀFIC. INSTITUT JOAN GUINJOAN DE RIUDOMS

Després de votar un gran nombre d’alumnes i professors, les fotografies que han resultat guanyadores del concurs de fotos “Els avis” han estat les següents:

  • CATEGORIA A
“Tendresa”, amb 48 vots
Autora: Núria González Vidiella. 2n ESO B

  • CATEGORIA B
“Amor d’àvia”, amb 67 vots
Autora: Irene Margalef Sancho. 1r Batxillerat B


Des d’aquí volem felicitar els guanyadors i alhora tots els que hi han participat. Heu fet una bona feina i esperem que us torneu a animar en la propera edició. 

DIJOUS DIA 19 A L'HORA DE PATI, A LA BIBLIOTECA DEL CENTRE, FAREM L'ENTREGA DE PREMIS. US HI ESPEREM!!!!




I JOCS FLORALS ESCOLARS DE CATALUNYA

Dissabte 14 de juny es van lliurar els premis de la fase nacional dels I Jocs Florals escolars de Catalunya. L’acte, presidit per la Consellera d’Ensenyament Irene Rigau, es va celebrar a l’auditori de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya. La Clara Sánchez Virgili, alumna de 1r d’ESO del nostre institut, va ser finalista en la fase nacional, en quedar guanyadora de la fase territorial.

El Departament d’Ensenyament ha convocat els Jocs Florals escolars amb l’objectiu de  millorar la lectura i l’escriptura en l’alumnat i fomentar alhora una tradició cultural pròpia i arrelada al país.



11 de juny 2014

INTERCANVI DE LLIBRES DE TEXT

L’AMPA, amb la col·laboració de l’Institut, volem tornar a posar en marxa l’intercanvi de llibres de text.

 Amb aquesta iniciativa pretenem:
 • Fomentar tota una sèrie d’actituds i valors que per una banda, giren al voltant del reciclatge
 i el respecte pel medi ambient i, per l’altra, l’ús sostingut del material i el fet de compartir,
respectar i responsabilitzar-se dels llibres.
 • Abaratir el cost en la compra de llibres de text.
 • La reutilització de llibres pot aportar un valor afegit a la tasca habitual a les aules, ja que
permet treballar de forma efectiva valors que són presents en la proposta educativa del
centre.

 QUI SE’N POT BENEFICIAR?
 • Totes les famílies que estiguin associades a l’AMPA. Les que no ho estiguin, podran
fer-ho els dies que fem aquest intercanvi, pagant en efectiu la quota anual de 25€ i omplint
la domiciliació bancària en aquell mateix moment.

 QUAN I COM HO FAREM?
 • Els dies 25, 26 i 27 de juny, de 19h a 21h, a l’Institut (entrada per la porta que entra
actualment l’alumnat).
 • Cada família portarà els llibres de text i lectura que vulgui intercanviar. No cal dir que han
d’estar en bon estat. Caldrà comprovar els ISBN pertinents en els llistats de llibres que el
centre us facilitarà i que nosaltres també tindrem.
 • S’estableix un valor simbòlic de 5€ per llibre, per facilitar l’intercanvi i fomentar el reciclatge
de llibres.

Per qualsevol dubte o aclariment, us podeu posar en contacte amb nosaltres a través d’aquest
correu electrònic: ampa_ies@yahoo.es




US ANIMEM A PARTICIPAR EN AQUEST PROJECTE!!!

10 de juny 2014

EL MICROREPORTATGE SOBRE L'AULA OBERTA DEL NOSTRE CENTRE.

Com molts de vosaltres ja sabeu,  els alumnes de 4t d'ESO de l'Aula Oberta realitzen unes pràctiques a l'empresa. Aquest curs, de manera singular, al departament d'imatge del centre, hem tingut un alumne en pràctiques, el David Barenys. 
El David té molt d'interès en l'edició de vídeo i ha estat treballant sobre com fer un microreportatge. La proposta que li vàrem fer és la realització d'un microreportatge sobre les pràctiques a les empreses dels seus companys de l'Aula Oberta. Va haver de treballar la legislació sobre el tema de drets d'imatge, preparar l'estructura, la planificació de rodatge ,elaborar el guió del microreportatge i  realitzar l'edició del vídeo. 
Aquí en teniu el resultat, no està gens malament!