CLIQUEU DAMUNT DEL REQUADRE BLANC I APAREIXERÀ L'ANIMACIÓ!!!!
Bones Festes!!!!
22 de desembre 2011
FELICITACIONS DELS ALUMNES DE QUART
Aquest any els alumnes de 4t d'ESO han treballat a l'optativa de dibuix el disseny de la felicitació del centre. El disseny seleccionat ha estat l'animació digital del Michel Micheli però cal destacar tot un seguit de treballs que també són excel·lents.
A continuació podeu veure una mostra de les millors animacions, CAL QUE CLIQUEU A SOBRE PER A VEURE L'ANIMACIÓ!
A continuació podeu veure una mostra de les millors animacions, CAL QUE CLIQUEU A SOBRE PER A VEURE L'ANIMACIÓ!
FELICITEM ELS COL·LABORADORS
Des d'aquest espai volem felicitar a tots aquells alumnes implicats en l'el·laboració de la decoració del festival de nadal d'aquest any: als alumnes de dibuix tècnic de segon de Batxillerat pel disseny de les plantilles i als alumnes de 3r d'ESO D per la col·locació de les estrelles al gimnàs. Tot i que som conscients que molta altra gent ha col·laborat en el projecte, volem donar molt especialment les gràcies als alumnes de taller: Mohamed Boughara, Mustafa Talhaoui, Mohamed Naanai, Francisco Jiménez i Marc Castellà. I també al professor Jordi Pàmies Carrion que ha supervisat el treball d'aquests alumnes.
Sense tots vosaltres no hagués estat possible.
Segur que podrem gaudir d'aquest treball en els futurs festivals de nadal del nostre centre.
UNA VISITA A L'ONADA
El dia 20 de desembre un grup d'alumnes de 1r, 2n i 4t d’ESO vam anar a l’Onada per a fer passar una bona estona a la gent gran que allí viuen. Van interpretar cançons nadalenques amb la flauta, els xilòfons i els pianos. Primer els alumnes de primer van cantar les cançons “El noi de la mare”,” "El Desembre congelat”, “Fum Fum Fum” i “Santa nit”. Després van tocar la resta d'alumnes. Com agraïment ens van oferir un petit esmorzar. Al final vam marxar tots amb la satisfacció d’haver fet una bona obra fent passar una estona agradable als avis de l’Onada.
FESTIVAL DE NADAL
Avui dia 22 de desembre han finalitzat les classes d'aquest 2011. En aquesta darrera jornada lectiva de l'any, els alumnes d'ESO han fet classe normal les dues primeres hores del matí. A dos quarts d'onze, els diferents tutors i tutores de grup han anat a les seves aules per tal d'entregar i comentar les qualificacions d'aquest primer trimestre de curs. Després del pati tots els alumnes han estat convocats al gimnàs de l'institut on s'ha celebrat el ja clàssic Festival de Nadal. Un seguit d'actuacions musicals i de ball per part d'un grup d'alumnes voluntaris del nostre centre han omplert de ritme i alegria aquesta estona final. Per acabar tots plegats hem ballat al ritme d'una de les cançons de moda, "Ai se eu te pego".
Bon Nadal a tots!!
SIMULACRE D'EVACUACIÓ DE L'INSTITUT
El dimarts, 20 de desembre, a les 11 hores i 21 minuts, tot el personal i alumnat de l’institut hem realitzat el simulacre d’evacuació de centre corresponent al curs actual. El simulacre ha transcorregut sense incidències remarcables.
Abans de les vacances de Nadal, els centres educatius han de fer, com a mínim, un simulacre d'evacuació i/o confinament. L'objectiu és que l'alumnat, el professorat i el personal d'administració i serveis coneguin com han d'actuar en cas d'emergència, tenint en compte que, d'un any per l’altre, molts centres fan reformes que poden modificar els circuits d'evacuació.
El simulacre es planifica d'acord amb les activitats que es fan al centre, que inclouen les activitats extraescolars que es fan a la tarda o en horari de menjador. Així es garanteix que totes les persones que romanen al centre al llarg del curs estan informades sobre les mesures que cal prendre en cas d'emergència.
Cal felicitar a tothom pel bon comportament i la rapidesa en dirigir-se cap el punt exterior de trobada.
21 de desembre 2011
PESSEBRE FET PELS ALUMNES DE RELIGIÓ
Els alumnes de 1r d'ESO que cursen la matèria de Religió han treballat en la construcció del Pessebre de Nadal. També han participat en la confecció de variats motius nadalencs. Podeu veure aquests treballs i el pessebre a la Biblioteca del centre.
Professora de Religió
20 de desembre 2011
19 de desembre 2011
CONCURS DE DIBUIX
Al nostre institut s'ha dut a terme un concurs de dibuix per alumnes amb una destacada participació. La Magda Rodríguez, monitora d'oci del Consell Esportiu del Baix Camp contractada per l'AMPA, ha estat l'organitzadora. L'objectiu de tot plegat era aconseguir una bona participació per part de l'alumnat i una estimulació de la seva creativitat.
La guanyadora ha estat la Laura Olaya de 3er d'ESO. Felicitats!!
PRÀCTIQUES DE LABORATORI A LA URV
El passat 16 de desembre els alumnes de Química de 1r i 2n de batxillerat vam anar a visitar la Facultat de Química de la URV a Tarragona.
En arribar, ens vam dirigir a un dels laboratoris i un cop enfundats en unes enormes bates, i després d’una explicació teòrica sobre les experiències que anàvem a fer, vam realitzar unes pràctiques.
En grups de 3 ó 4 i barrejats els alumnes dels dos cursos, vam dur a terme unes neutralitzacions d’àcid clorhídric en carbonat de sodi. Tot seguit, ens van mostrar una reacció redox amb una pila Daniel on es creava un corrent elèctric entre dos elèctrodes.
En grups de 3 ó 4 i barrejats els alumnes dels dos cursos, vam dur a terme unes neutralitzacions d’àcid clorhídric en carbonat de sodi. Tot seguit, ens van mostrar una reacció redox amb una pila Daniel on es creava un corrent elèctric entre dos elèctrodes.
Va ser un experiència profitosa ja que vam tenir l’oportunitat de disposar de material més sofisticat que no pas del que es pot tenir a l’abast en un institut de secundària.
16 de desembre 2011
HEM TINGUT SESSIÓ OBERTA DE MÚSICA CLÀSSICA DESPRÉS DE LES CLASSES
Un grup d'alumnes i professors de l’Institut han assistit, aquest dijous per la tarda, a la sessió oberta d’introducció a la música clàssica. El professor Rafa Yáñez, a partir d’una estructura lineal en el temps, ha proposat una acurada selecció d’audicions musicals acompanyades de les corresponents explicacions i d’un grapat d’anècdotes que han amenitzat la sessió. Durant una hora i mitja els assistents han pogut ampliar els seus coneixements de cultura musical, situar en el mapa a diferents compositors i establir connexions entre autors, obres i moments històrics. També es van poder veure imatges de com transcorre un assaig d'un director amb una orquestra simfònica: en aquest cas va ser Ferenc Fricsay dirigint, poc abans de morir de càncer, "El Moldava" de Smetana. La música no ha estat triada per casualitat ja que els alumnes assistents aniran de viatge de final d'estudis a Praga. És el mateix Fricsay el que surt al vídeo que acompanya aquestes línies. En finalitzar la conferència i per sorpresa dels assistents, el conferenciant ha sortejat entre els assistents un cd de música clàssica.
Són de destacar iniciatives d’aquest tipus i cal recordar que aquesta conferència no és un fet aïllat ja que a les jornades culturals hem pogut escoltar el mateix professor conferenciar sobre temes tan diversos com són la Capella Sixtina, l’origen dels símbols nazis o el desembarcament de Normandia. És molt d’agrair la resposta del públic que amb la seva participació fa possible que tot aquest esforç tingui sentit.
13 de desembre 2011
GUANYADORS DEL CONCURS FEMCOOP!
Els alumnes de primer de Batxillerat JOAN MUNTÓ, IRIS DOMINGO, AIDA COLL, ALBA RUIZ, FELIP MARTÍ i GLÒRIA CIURANA han guanyat el 1r premi del concurs FesCoop!, en què hi han participat 85 grups d’instituts de tot Catalunya.
El concurs ha consistit en la creació d’una empresa cooperativa, i en l’elaboració de tot un pla d’empresa on s’explica tota la idea del negoci.
L’empresa que han creat es diu Crida Caliu SCCL, i consisteix en un casal de joves ubicat a Riudoms. Si voleu veure la seva idea de negoci podeu accedir a la seva web: http://quincaliu.jimdo.com/
El premi és un ordinador portable tipus tableta per a cada un dels membres del grup que aniran a recollir aquest divendres 16 de desembre.
Felicitats als guanyadors!
02 de desembre 2011
CONCERT HOMENATGE A JOAN GUINJOAN
El passat 28 de novembre se celebrà un concert d'homenatge a Joan Guinjoan amb motiu del seu 80è aniversari. L’acte, organitzat per la Residència d’Investigadors, va tenir lloc a l’Auditori de l’esmentada institució, al carrer Hospital de Barcelona, i va comptar amb la col·laboració de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).
L’acte va esdevenir una vetllada entranyable, no solament pel tarannà d’en Guinjoan, sinó pels amics, familiars i personalitats del món de la cultura i de la política que van voler acompanyar-lo en un concert que va aplegar un bon nombre de les obres més representatives d’aquest compositor català.
Tant el Dr. Francesc Farré, director de la Residència d’Investigadors, que presentà l’acte, com la Dra. Tess Knighton, de la Universitat de Cambridge, lloaren la personalitat i la vàlua del compositor.
El clúster inicial del Verbum de l’obra Genoma in Musica va obrir pas a tot un seguit d’obres molt ben triades que resumien la trajectòria del compositor. Els pianistes acompanyants i també els solistes en les seves interpretacions anaven preparant el camí per al plat fort del concert que va tenir lloc quan el mestre Joan Guinjoan pujà a l’escenari per acompanyar al piano El Cant Espiritual Indi que la soprano, Maria Hinojosa, cantà emocionada. A la segona part, el conjunt instrumental de l’Escola Superior de Música acompanyà els solistes en la interpretació de El Diari.
De Riudoms, la seva vila natal, només hi va participar "el seu institut", tal com a ell li agrada anomenar-lo, amb l’assistència de la Directora i d'una professora de música. Des d’aquí, fem extensiu l'agraïment d’en Joan Guinjoan a tota la comunitat educativa del nostre centre.
Si més no, és sorprenent que cap representant de la corporació municipal no acudís a l'acte. Cal tenir present que una figura de referència com Guinjoan situa Riudoms en el mapa mundial fet pel qual la ciutat, amb els seus representants municipals, hauria hagut d'acompanyar-lo en actes tan importants com aquests. No sigui cas que d'aquí uns anys hi hagi malentesos sobre el seu origen com ha passat amb altres personatges il·lustres.
Ester Ferrando
Podeu escoltar un breu de l'emissora Catalunya Radio per Xavier Chavarria en l'adreça
01 de desembre 2011
SESSIÓ OBERTA D’INTRODUCCIÓ A LA MÚSICA CLÀSSICA PER A ALUMNES I PROFESSORS
El proper dijous 15 de desembre, a 1/4 de 6 de la tarda, tots aquells alumnes de batxillerat i professors que estiguin interessats a fer un recorregut per la música clàssica de la mà del professor Rafa Yáñez, hi estan convidats. Es tracta d’una sessió, d’una hora i mitja de durada, pensada inicialment per als alumnes de 2n de Batxillerat A, però si voleu assistir-hi només cal que us poseu en contacte amb el professor.
Aquesta conferència consistirà en un repàs de diferents compositors de referència i es podrà gaudir d’una selecció de petits fragments de les seves obres. Si esteu encuriosits no deixeu escapar l’oportunitat de descobrir la música clàssica.
28 de novembre 2011
FELICITATS!!!
El 28 de novembre de 1931 va néixer a Riudoms el músic i compositor Joan Guinjoan i Gispert. Per tant avui fa 80 anys. Felicitats mestre!!
25 de novembre 2011
LOGOTIP DEL PROJECTE COMENIUS
Després del procés de votació que s’ha portat a terme en tots els centres que formen part del projecte, el logo escollit ha estat el proposat per l’escola turca. Felicitem als alumnes guanyadors!
NOVA FOTOGRAFIA AL DESPATX DE DIRECCIÓ
Des d'aquestes línies, us fem saber que al despatx de Direcció ja hi ha una fotografia d'un dibuix que el pintor madrileny Manuel Alcorlo va fer del músic i compositor Joan Guinjoan l'any 2010. Aquesta fotografia va ser dedicada i oferida a l'institut aquest mateix any pel propi Guinjoan. Ara ocupa un lloc destacat dins del nostre edifici.
JA TENIM LA PLACA QUE ENS ACREDITA COM "SOM COMENIUS"
El passat dia 16 de novembre es va celebrar la Jornada de valorització de Projectes Comenius a l'Auditori de la Universitat Ramon Llull de Barcelona. La part central de la jornada es va desenvolupar a l'entorn de la conferència Plurilingüisme, un enriquiment per als projectes escolars a càrrec de la Sra. Neus Lorenzo i Galés, Cap del Servei de Llengües Estrangeres.
En aquesta jornada es va fer el lliurament de les plaques "Som Comenius". La nostra directora, en representació del centre, va rebre la placa pel nostre projecte Maths as play que hem col·locat al passadís de direcció al costat de la biblioteca.
24 de novembre 2011
ELS ORÍGENS DE JOAN GUINJOAN A RIUDOMS
Aquest dijous, 24 de novembre, s'ha publicat un reportatge al diari "El País" de la periodista Lourdes Morgades. El reportatge narra el recorregut que el passat dimarts 8 de novembre va realitzar el músic i compositor Joan Guinjoan i Gispert per Riudoms. Acompanyat en tot moment per la pròpia periodista, el fotògraf Josep Ll. Sellart i moltes altres persones relacionades amb Riudoms (familiars, amics, càrrecs públics,...). El geni riudomenc va visitar diversos espais actuals del poble que li van portar molts records de la seva infantesa i joventut. Una de les parades obligades va ser una curta visita al nostre institut, que ja vam recollir en una entrada anterior. A la tarda, el recorregut va finalitzar amb una visita al Teatre Fortuny de Reus.
Aquí podeu llegir el reportatge complet:
http://www.elpais.com/articulo/paginas/Joan/Guinjoan/ab/origine/elppor/20111124elpbqcpag_13/Tes
http://www.elpais.com/articulo/paginas/Joan/Guinjoan/ab/origine/elppor/20111124elpbqcpag_13/Tes
22 de novembre 2011
SETMANA DE LA CIÈNCIA
El divendres 18 de novembre els alumnes del 4t d'ESO de l'itinerari científic i tècnic vam fer una sortida a Tarragona per tal d'assistir a la Setmana de la Ciència, organitzada per la URV.
La primera part de la sortida va ser una visita a la part alta de Tarragona, guiada per un actor que interpretava el científic tarragoní Martí Franquès. La visita estava ambientada al segle XVIII, època en què va viure.
La segona part de la sortida va ser a la pròpia URV, en una carpa dedicada a la setmana de la ciència on hi havia diferents estands dirigits pels diferents estudiants de la uniersitat que proposaven diversos tallers per tal d'engrescar els alumnes més joves cap als estudis científics.
18 de novembre 2011
CASTANYES 2011
Els alumnes de 4t de l’institut Joan Guinjoan hem estat durant el pont de la castanyada venent castanyes als nostres tres pobles: Montbrió del Camp, Vinyols i els Arcs i Riudoms. La finalitat era recollir diners per financiar el viatge de final d'etapa que enguany serà a Roma.
Enguany hem pogut vendre castanyes a Vinyols. Un grup de quatre persones: la Meritxell, la Bea, el Roger i l’Oriol hem mantingut oberta la paradeta durant els cinc dies de festa. Hem fet una bona recaptació i n'estem contents amb els resultats!
Enguany hem pogut vendre castanyes a Vinyols. Un grup de quatre persones: la Meritxell, la Bea, el Roger i l’Oriol hem mantingut oberta la paradeta durant els cinc dies de festa. Hem fet una bona recaptació i n'estem contents amb els resultats!
TROBADA D'ORIENTACIÓ I SENDERISME DE 2n D'ESO
El passat dijous 10 de novembre i com cada any, el Departament d'Educació Física va dur a terme la sortida a Prades destinada als alumnes de 2n d'ESO. El Consell Comarcal Esportiu del Baix Camp promou aquesta activitat que consisteix en una jornada on diferents centres realitzen activitats d'orientació i senderisme.
16 de novembre 2011
11 de novembre 2011
EDUCACIÓ VIÀRIA AMB CICLOMOTOR PER A 3r D'ESO
Els dies 10 i 11 de novembre s'han realitzat a l'institut uns tallers d'Educació Viària amb ciclomotor per a tots els alumnes de 3r d'ESO. L'activitat, organitzada pel Servei Català de Trànsit i l'empresa Honda, constava de dues parts: una part teòrica a l'aula i una de pràctica que s'ha desenvolupat al pati. Els alumnes han pogut conduir un ciclomotor a través d'un circuit per tal de comprovar les seves habilitats en diferents circumstàncies de circulació.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)