24 de maig 2015

ESTADES ARGO DE L'UAB

Les alumnes de primer de Batxillerat Paula Martí Torrell i Anna Samarra Mas , han estat seleccionades per participar a les estades Argó ofertades per la Universitat Autònoma de Barcelona del 26 de juny al 10 de juliol . Això permetrà a les alumnes conèixer el Campus de l’Autònoma i  veure de primera mà el treball que es desenvolupa als Departaments, laboratoris i instituts, sota la supervisió de professorat universitari, i iniciar, si és el cas, el seu treball de recerca en algun dels temes proposats.
Els departaments que acolliran les nostres alumnes serà el de Genètica i Microbiologia en tots dos casos. La Paula treballarà sobre Transposons i els seus gens reguladors en el genoma de la mosca Drosophila. L’Anna treballarà en la producció i anàlisi de proteïnes recombinants del bacteri Escherichia coli.
Us desitgem  que vagi molt bé!

Departament Biologia i Geologia

20 de maig 2015

ANEM A LA BIBLIOTECA!

Dins del Pla Lector del Centre i dins les variades propostes per a fomentar el gust per la lectura que es treballen, els alumnes de 3r-B van poder fer una visita comentada a la biblioteca de Riudoms i triar una lectura (llibre, revista, còmic...) de l'extensa oferta de què disposa la institució. 
Des d'aquí volem agrair la disponibilitat de la bibliotecària, l'Elisabet, que ens va obrir pel matí, fora de l'horari establert, i en va donar tota mena de facilitats per agafar llibres en prèstec .
Esperem poder repetir l'experència properament!

SORTIDA A BARCELONA DELS ALUMNES DE TERCER

Aquest mes de maig i dins del currículum de Ciències Socials, els alumnes de tercer d'ESO han realitzat una sortida per a fer l'estudi de l'urbanisme de la ciutat de Barcelona al llarg del temps i un taller al Born. Per la tarda la sortida ha estat completada amb una obra de teatre dins el currículum de Català.
MATÍ AL BORN:

Vam sortir de l'autobús a l'Eixample, al Passeig de Gràcia, llavors vam caminar fins a la Plaça Catalunya, on vàrem esmorzar. Després vam anar cap a la Plaça de Sant Jaume, antic fòrum de la Barcino romana. També vam aprofitar per visitar part del barri gòtic, inclòs el claustre de la catedral, d’estil gòtic i la preciosa església de Santa Maria del Mar.
Tot seguit, i després de veure el Fossar de les Moreres, ens vam adreçar cap el Born, on ens vam dividir en dos grups de treball i ens van comentar les restes arqueològiques del Born.

TARDA AL TEATRE NACIONAL DE CATALUNYA:
La veritat és que vam quedar parats del nivell que hi havia en el teatre i la quantitat de gent que avui en dia els hi agrada aquest art. 
Molts de nosaltres no havíem estat mai al TNC i, realment, ens va agradar molt. Aquesta obra ens va donar allò que molts necessitàvem: una estona per descansar i riure. 
En conclusió, una tarda perfecte en el lloc perfecte. De pel·lícula? No, de teatre.

Gaspar Corts Mas i Helena Cortès 3r B

11 de maig 2015

CICLE DE XERRADES PER ALS BATXILLERATS

Tot just  ha acabat el cicle de xerrades que diferents universitats han vingut a dur a terme al nostre centre. Enguany hem rebut la visita de representants de la  Universitat Rovira i Virgili, la Universitat de Lleida, l’Escola Universitaria de Turisme (CETA), la Universitat Autònoma de Barcelona i finalment, la Universitat de Barcelona.
Aquestes xerrades tenem com objectiu ajudar els alumnes en la difícil tasca de triar els estudis que seguiran un cop acabin el seu pas pel nostre institut. Així mateix suposa un primer contacte amb el món universitari i els dóna visió global del que suposa el pas a la universitat.
També volem agraïr a la UIC, IQS, UDG, UVIC, UPC, UPF per la informació que han enviant sobre els seus graus. 



Gràcies a tots els ponents.

Fins el proper curs.

07 de maig 2015

TALLER DE CAL·LIGRAFIA JAPONESA

Aquesta setmana passada, hem tingut el plaer de gaudir d’un taller de ca·ligrafia japonesa de la mà del cal·lígraf Hamano  Ryuho.  Ens ha fet una introducció sobre l’origen de la cal·ligrafia japonesa i els diferents estils que existeixen. També hem pogut practicar amb el pinzell especial per cal·ligrafia i amb la tinta xinesa. Seguint les seves indicacions tècniques de traç, pauses i respiració hem dibuixat diverses paraules, unes han sortit millors que altres. Però tots els alumnes estaven especialment concentrats i atents.
Finalment tots els participants del taller hem realitzat un gran mural que ha estat datat i signat pel mestre cal·lígraf. El conservarem penjat a l’aula de dibuix.
Gràcies al mestre Hamano, als traductors i especialment a la regidoria de cultura de l’Ajuntament de Riudoms per donar-nos la possibilitat de realitzar aquest taller al nostre centre.




PUNTS DE LLIBRE PER SANT JORDI

Com ja es tradició, aquest any també hem participat al concurs de punts de llibre que organitza l’Ajuntament de Riudoms.  Els treballs s’han realitzat a la matèria  de Visual i Plàstica que els alumnes cursen a segon d’ESO i també dins l’optativa de Tècniques Artístiques de primer d’ESO, ambdues impartides pel professor de dibuix, Toni Barrau.
Els tres alumnes afortunats van poder recollir el seu premi a la plaça el mateix dia de Sant Jordi per la tarda. El tercer premi va ser per la Paula Monteserín (1r ESO A), el segon premi el va guanyar el David Garcia (2nESO C) i finalment el primer premi ha estat per a l'Anna Ballester de 2n d'ESO B. Tots els alumnes de l’institut van ser obsequiats amb el punt de llibre guanyador. La imatge que acompanya aquest post és el treball de la 
Felicitats als guanyadors !