23 de febrer 2016

Presentació dels Treball de Recerca 2015-2016 al Casal

El 12 de febrer els alumnes de 2n de Batxillerat van presentar els seus treballs de recerca al públic en un acte multitudinari al casal de Riudoms.
La presentació va comptar amb els parlaments de la directora del centre, Tessa Molas, l’alcalde de Riudoms, Josep Maria Cruset, el president de l’AMPA Xavier Vives, la regidora de joventut, Maria Cros, i la tutora dels alumnes Ana Belén Arias.
Desprès dels parlaments es va fer l’entrega se les beques d’excel·lència que dona l’Ajuntament als tres alumnes de batxillerat amb millor nota. Aquestes beques estan dotades amb 200, 400 i 800 € i van ser per Iris Quesada, Júlia Aragonés i Marina Fuentes, respectivament.
Un cop finalitzada l’entrega de les beques els alumnes de 2n van fer una petita actuació per explicar la seva experiència amb el treball de recerca comparant-lo metafòricament amb l’elaboració d’un pastís.

L’acte va concloure amb una actuació musical a càrrec de Emilian Bosinceanu i Mireia Vaquer a les veus, Marc Domínguez a la guitarra i Carlota Mir a la flauta travessera; i amb un piscolabis del qual van poder participar tots els assistents mentre passejaven entre els treballs i els comentaven amb els seus autors.

17 de febrer 2016

ABOUT ERASMUS +



Today, 15th February, 2016, the students of Erasmus + Project have just come to our high school and have enjoyed a day in Riudoms.

First, the students who participated in the Erasmus last year have met with their old friends. Then, the headmistress has welcome to everybody and she has said a few words about our high school, the region where it is placed and the Catalan educational system. When she has finished the speech, three students, Emma, Gaspar and Nil have played the guitar and have sung some well-known songs. After that, the foreigner students have been grouped in different teams, and our host students have given them a tour of the school. The last activity has been a delicious breakfast at the canteen with the Erasmus teachers and students all together.

Before lunch, the visitors have been to the Town Council and the Gaudi’s house. In the afternoon, everybody has met at Sant Antoni chapel to do a gymkhana to learn more about Riudoms. The gymkhana included interesting places of the town as “La font dels cavalls”, “Plaça de l’arbre”, or Beat Bonaventura’s house. Also, the students have had to take “funny” photos in every place they have visited.

Finally, after doing the gymkhana the students have learnt more about each other meanwhile they were waiting for the bus about an hour and a half.

Definitely, it has been a good day, showing the local culture and knowing about another one and having fun.
                                                                                                             Lluís Fargas 1r Bat A






El grup d'Erasmus visita Tarragona.

Avui amb el grup d'Erasmus hem anat a visitar Tarragona. El dia ha començat ben aviat a les 8:30 del matí anant a veure el Pont del Diable.
Després hem tornat cap a Tarragona i hem pogut veure un munt de coses: maqueta de la Tarraco romana, part alta, catedral, museu arqueològic, circ i anfiteatre. 
Tant els alumnes com els professors de tots els països han estat encantats amb la nostra ciutat. I com podeu veure a les fotos el temps també ens ha acompanyat perquè hem gaudit d'un fantàstic dia amb temperatures primaverals! 







Exposició dels Treballs de Recerca al Casal

El divendres 6 de febrer es van exposar els Treballs de Recerca. Ens vam sentir molt acompanyats pels alcaldes o regidors dels nostres pobles, així com de l'AMPA del Centre, i no cal dir, pels pares i familiars que ompliren la sala multiús del Casal.
També es va fer entrega de les beques de l'Ajuntament de Riudoms als tres alumnes que el curs passat van assolir millor expedient acadèmic a 2n de Batxillerat.




















16 de febrer 2016

El nostre Centre acull l'Erasmus!

El Centre ha donat la benvinguda a la resta de països que componen l'Erasmus: Hongria, Itàlia, Grècia, Romania i Turquia. Aquest centenar d'alumnes i professors estaran aquí durant aquesta setmana per treballar el projecte i conèixer la nostra cultura.
Aquí us mostrem unes fotografies de l'esmorzar que els vam oferir a la Cantina de l'Institut.












Activitats GEP al Centre!

L'Institut Joan Guinjoan de Riudoms  ha iniciat aquest curs la seva participació en el programa GEP (Grup Experimental per al Plurilingüisme), el qual es durà a terme al llarg de dos cursos acadèmics.
Els professors que imparteixen la seva matèria en anglès (AICLE) segueixen les orientacions dels cursets de formació del Departament per tal d'incrementar l'eficàcia i la qualitat de l'ensenyament. També altres professors de diverses matèries s'han sumat a la proposta i introdueixen o desenvolupen part de la seva matèria en anglès.
El programa té un doble objectiu: que els alumnes aprenguin la matèria curricular i la llengua estrangera al mateix temps.
Esperem que l'experiència sigui força profitosa. De moment els tenim treballant en aquesta direcció...








01 de febrer 2016

Participem a la Copa Cangur

El passat dijous 28 de gener hom va celebrar la III Copa Cangur en diferents seus arreu de Catalunya. Aquest concurs matemàtic consisteix en una prova per equips en què alumnes de segon i tercer d’ESO han de resoldre fins a 12 problemes matemàtics en 60 minuts. S’hi premia l’exactitud del resultat, la velocitat en la resposta i la dificultat relativa de les diferents qüestions. Per mitjà d’un programari específic es pot anar seguint l’evolució dels diferents equips, que fins als darrers segons de la prova tenen temps per millorar la posició en la classificació.

El nostre centre hi participava amb dos equips a les proves que es feien a l’Institut Fontanelles de les Borges del Camp, al costat de 20 equips més d’altres centres de la comarca. Tot i que els resultats no han estat els esperats, l’experiència ha estat molt enriquidora per als alumnes i ja estem pensant a escalar posicions en la propera edició.

Els alumnes participants de 2n d’ESO han estat Aina Fargas, Maria Garcia, Asmae El Oufi, Laura Salvadó, Cristina Toda i Albert Arjona; els de 3r han estat Selene Orihuela, Clara Sánchez, Albert Joanpere, Carles Llauradó, Martí Viñuales, Helena Hernández, Aleix Tost i Santi Fargas.