30 de juny 2015

L'ESTER I EL MIQUEL S'ACOMIADEN

En aquest darrer dia del curs actual hem acomiadat a dos professors veterans del centre que marxen a continuar la seva tasca a d'altres centres de la demarcació. És el cas de l'Ester Ferrando, professora de Visual i Plàstica i en Miquel Sánchez, professor de matemàtiques. La seva tasca docent incansable durant aquests cursos ha estat un exemple per a tots i ha contribuït a la qualitat de l'institut. Els hi desitgem molta sort en els seus pròxims projectes i que sàpiguen que els trobarem a faltar!


CALENDARI DE LES PROVES DE SETEMBRE

Des d'avui, darrer dia del curs 2014-2015, podeu consultar a la web (link següent) el calendari de les proves extraordinàries que es faran els dies 1, 2 i 3 de setembre:


Consulteu també els deures d'estiu de cada matèria a la pàgina web: en alguns casos són obligatoris per a l'avaluació extraordinària de setembre!

28 de juny 2015

LLISTAT DE LLIBRES CURS 2015-2016

Com a cloenda del curs i preparant ja el curs 2015-2016, podeu trobar el llistat complet de llibres de text a l'adreça de sota

 Llibres text 2015-2016

23 de juny 2015

COMIAT I AGRAÏMENTS

Després de quatre anys de feina deixo el meu càrrec com a coordinador de la web i el blog del centre. A començaments de l'estiu del 2011, l'Ester Ferrando i jo vam creure que l'anterior pàgina web estava infrautilitzada i poc desenvolupada per a un institut que aspirava a un important procés de digitalització i a fer-se un centre més modern. Vam demanar la complicitat de l'equip directiu que ens va donar via lliure i disposició horària per tal d'endegar un projecte il·lusionant. Vam treballar dur en la part creativa i tècnica per tal de parir un espai innovador que separava la part més institucional i acadèmica (la web) de la part més desenfadada i lúdica (el blog). A començaments del curs 2011-2012 presentàrem aquests espais a la comunitat educativa que els va rebre amb força expectació. Des d'aquell dia, ambdós espais han anat creixent de forma ininterrompuda de manera que ara, el nostre centre té una presència ferma a l'espai virtual i una activitat informativa creixent en les xarxes socials (facebook i twitter).

La web porta des de la seva estrena, 50.000 sessions iniciades (unes 280.000 pàgines visitades dintre de l'espai web) i ha esdevingut una eina de comunicació insubstituïble entre els diferents estaments de la nostra comunitat. Des de les tutories s'han desenvolupat activitats per tal de potenciar la seva utilitat que han arribat a alumnes i famílies que ara ja utilitzen habitualment la web com a font d'informació i d'intercanvi de documents (especialment els relacionats amb sortides i activitats extraescolars).

El blog, amb més de 500 entrades, rep més de 20.000 visites de mitjana cada curs i ha assolit el repte de ser una finestra oberta a tot allò que passa a l'institut: sortides, tallers, conferències, festes i celebracions, concursos i un grapat d'activitats que complementen l'activitat acadèmica del dia a dia.

A finals del curs passat, després d'un any complex en què l'Ester va portar les webs en solitari, ella va prendre la decisió de deslligar-se definitivament de l'aventura. Enguany ho faig jo. És un pas al costat meditat i fruit d'una barreja de manca de motivació i reconeixement i la necessitat vital d' encarar nous projectes pedagògics que ara em resultin més engrescadors. Crec que en el marc actual de l'institut ha arribat el moment de deixar pas a noves idees i a d'altres companys que ofereixin la seva visió i capacitat de treball a un trinomi bàsic per al funcionament modern del centre: informació, comunicació i noves tecnologies.

Vull aprofitar aquestes línies per donar les gràcies a tots els que han col·laborat d'una forma o d'altra, durant aquests quatre cursos, en la consolidació dels espais: heu estat molts! 
I també a tots els que han incorporat la web i el blog de l'Institut Joan Guinjoan en el seu dia a dia. Aquest era el nostre desig i en certa mesura l'hem aconseguit.


Eduard Ortells

18 de juny 2015

FOTOS DES DE MALLORCA

Ens arriben fotografies dels alumnes de 4t d'ESO que estan gaudint del viatge fi d'etapa a Mallorca i les compartim amb tots vosaltres








INTERCANVI DE LLIBRES DE TEXT

L’AMPA, amb la col·laboració de l’Institut, posem en marxa la creació d’un intercanvi de llibres de text per al curs 2015-16.

Amb aquesta iniciativa pretenem:

·    Fomentar tota una sèrie d’actituds i valors que per una banda, giren al voltant del reciclatge i el respecte pel medi ambient i, per l’altra, l’ús sostingut del material i el fet de compartir, respectar i responsabilitzar-se dels llibres.

·       Abaratir el cost en la compra de llibres de text.

·      La reutilització de llibres pot aportar un valor afegit a la tasca habitual a les aules, ja que permet treballar de forma efectiva valors que són presents en la proposta educativa del centre.

QUI SE’N POT BENEFICIAR?

  • Totes les famílies que estiguin associades a l’AMPA. Les que no ho estiguin, podran fer-ho els dies que fem aquest intercanvi.

QUAN I COM HO FAREM?

  • Els dies 29 i 30 de juny, de 19h a 21h, a l’Institut (entrada per la porta que entra actualment l’alumnat).

  • Cada família portarà els llibres de text i lectura que vulgui intercanviar. No cal dir que han d’estar en bon estat. Caldrà comprovar els ISBN pertinents en els llistats de llibres que el centre us facilitarà.

  • S’estableix un valor simbòlic de 5€ per llibre, per facilitar l’intercanvi i fomentar el reciclatge de llibres.

Per qualsevol dubte o aclariment, us podeu posar en contacte amb nosaltres a través d’aquest correu electrònic:  ampa_ies@yahoo.es



US ANIMEM A PARTICIPAR EN AQUEST PROJECTE!!!


NOTA:  Us comuniquem que,  aquest curs, en els llibres de 1r ESO i 3r ESO hi haurà canvis i per això no es podran oferir tots els llibres en l’intercanvi. Segurament algun es mantindrà així com també pot ser que coincideixin els llibres de lectura.   

13 de juny 2015

VERSIÓ DIGITAL DE LA MÒBILA


Ja l'heu pogut fullejar en paper i ara podeu trobar la versió digital del nou número de "La Mòbila", la revista de l'institut, en el següent enllaç

11 de juny 2015

ESCALES DEL GIMNÀS


Els alumnes de l’optativa d’Educació Visual i Plàstica de 4t d’ESO han realitzat una pintura mural a les escales del gimnàs de l’institut. Després d’estudiar diversos possibles emplaçaments vam considerar que a les escales del gimnàs els hi feia falta una petita reforma i el projecte va ser pensat a partir del lloc que disposàvem. Com es pot observar a les imatges el tema i la disposició dels motius s’adapten perfectament a l’espai. Esperem que ens doneu un cop demà perquè es conservi en bon estat durant molt de temps.

08 de juny 2015

FOTOS DEL LLIURAMENT D'ORLES

El passat 22 de maig va tenir lloc el lliurament d'orles dels alumnes de 2n de Batxillerat del nostre institut. Aquí teniu un petit recull de fotografies de l'acte. Gràcies als fotògrafs: Carlos Viñuales i Marc Domínguez.









AGRAÏMENTS A L’AMPA


Des de l’institut Joan Guinjoan volem agrair a l’AMPA de l’institut la subvenció que ens han proporcionat per millorar l’aspecte de l’antic menjador, actualment sala de lectura i espai polivalent perquè els nostres alumnes puguin gaudir d’un espai agradable i diferent a l’hora de realitzar les diverses activitats que es proposen en aquella sala.

04 de juny 2015

SORTIDA A LA PLATJA

Dimecres 27 de maig, a les 8:00, quan tothom va haver arribat i els professors van haver passat llista, els de 1er d’ESO ens vam posar en marxa per anar caminant fins a la platja de Cambrils.

Va ser un camí molt llarg i dur, ens sentíem com exploradors o petits supervivents, encara que quan preguntàvem l’hora, algun professor deia: “cinc minuts” i resultaven ser dues hores. Tot i així vam intentar ser optimistes i contemplar els vistes.
Després de tres hores de caminada, arribarem a la platja. Per fi!!!!
Allà vam esmorzar i ens vam hidratar. A continuació la gent tenia vàries opcions per les activitats físiques: jugar a petanca, a voleibol, futbol, mullar-se els peus o simplement descansar i prendre el sol. Hi van haver alguns que amb això no en van tenir prou ui van fer una “piscina” amb la sorra i l’aigua del mar. També unes noies van aprofitar la sorra per fer-hi tombarelles. ..
A les 13:30 vam agafar el bus per la tornada a l’institut, ja que tots estàvem cansats per tornar caminant i era massa tard.
Va ser una sortida física molt lúdica i en la que ens vam divertit tots!!!

Asmae El Oufi Machich 1rD

02 de juny 2015

XERRADA SOBRE BULLYNG

Extracte de la carta rebuda per l'AMPA amb data d'ahir:

"La regidora d'Ensenyament, Margarida Borràs, ens ha fet arribar aquesta informació d'una xerrada adreçada als pares i mares dels nostre institut.
Tema: "Bulling, aspectes legals" 
Ponent: Sr. Gerard Fort, advocat de l'Il.lm. Col.legi d'Advocats de Reus. 
Dia: dimecres 3 de Juny.
Hora: a les 8 del vespre 
Lloc: Sala d'Audiovisuals de l'Institut Joan Guinjoan de Riudoms. 
Adreçat a pares i mares d'alumnes del nostre Institut, especialment de 1r i 2n de BAT i 3r i 4t d'ESO. Organitzat per la Regidoria d'Ensenyament de l'Ajuntament de Riudoms. El tema és preocupant dins la societat que vivim i és prou interessant per assistir-hi i saber com procedir. Us esperem!!"

01 de juny 2015

ACTIVITAT DE RELAXACIÓ



Dins el seminari de Coordinació de Primària i Secundària que es desenvolupa al centre des de fa tres cursos, el passat dimarts es va dur a terme una activitat de relaxació. En van participar mestres de les escoles de Riudoms, Montbrió i Vinyols i professorat de l'institut.