29 d’abril 2015

BOOK TRAILER DE WONDER


Dins el Pla Lector del centre, els alumnes de 3rB i 3rC hem organitzar un club de lectura entorn del llibre Wonder, de R.J.Palacio. A través de la història del seu protagonista, l’August, es creen situacions que donen peu per a fer reflexions sobre diferents valors com són la convivencia, l’amistat, la lleialtat… 
Us presentem tot seguit un dels book trailer que hem preparat en diferents grups. Esperem que us agradi i s’animeu a llegir el llibre!


INTERCANVI ISNEUVILLE-RIUDOMS

Aquest curs 2015 els alumnes de 3r i 4t que fem l’optativa de francès hem fet un intercanvi amb alumnes d’Isneuville, Normandia. Nosaltres ja hi vam anar aquest octubre passat i aquest abril ens ha tocat rebre’ls aquí.
Van arribar el dijous setze havent aterrat al Prat i havent agafat un bus per finalment arribar  a Riudoms. Els esperàvem nerviosos. Les tres primeres hores de dijous ens van passar molt lentes esperant que l’Àngel, el conserge, ens avisés. A les 10:30 ja els teníem aquí, després d’uns 6 mesos esperant-los.

Durant el matí de dijous vam visitar Riudoms: la Calderera, l’Ajuntament, la plaça de l’arbre...  La tarda va ser lliure. La majoria vam aprofitar-la per quedar amb els amics.
El divendres al matí vam aprofitar-lo per anar a Reus. Ens va encantar poder pujar al campanar! També vam fer una estona de visita a un museu, parlant principalment de Gaudí.
Dissabte i diumenge van ser dies lliures. La majoria vam aprofitar per anar a passar el dia al Port Aventura i sopar a Reus. Ens van passar volant!

Dilluns vam fer la primera hora de classe. Després vam pujar l’autobús i cap a Tarragona, on vam visitar les ruïnes romanes, dinar  i sobretot la seva desitjada platja on vam remullar-nos els peus i fer-nos fotos. Va fer un dia fantàstic.
Dimarts, l’últim dia, vam marxar ben d’hora cap a Barcelona. Vam visitar el Parc Güell, la Sagrada Família, el Maremàgnum... També vam aprofitar per fer algunes compres i acabar d’aprofitar el temps plegats. Tocades les cinc vam haver de portar-los a l’aeroport. Ningú volia que marxessin, i suposo que ells tampoc volien marxar.
Vam tornar amb l’autobús mig buit cap a casa. Havia passat tot tant ràpid...
Ens ha encantat poder viure aquesta experiència! 


Emma Llurba Baró
3r. d'ESO




26 d’abril 2015

GUANYADORS DEL CONCURS REPTE EMPREN DE LA CAIXA

Sis alumnes de 1r curs de Batxillerat que cursen la matèria d’Economia de l’Empresa, han resultat seleccionats per a participar al Campus d’Emprenedoria que es celebrarà a Madrid del 6 al 9 de maig d’enguany.
Els alumnes premiats són la Laia Irina Rachitti, l'Alba Ulloa, la Marina Ruiz, el Roger Pujol, la Núria Arbonès i el Marc Domínguez. 
Van participar presentant una idea de negoci que es diu PARKING i que consisteix en una App que facilita l’aparcament a la ciutat. Aquesta idea de negoci ha competit amb prop de 1.000 projectes entregats a nivell de tot l’estat espanyol i només se han estat seleccionats 35 per passar a la fase final. Durant l’estança al Campus aquests equips continuaran treballant en diversos taller i finalment l’últim dia hauran de presentar la seva idea davant un jurat. Els 5 millors equips faran un viatge a Silicon Valley (San Francisco, Estats Units) durant aquest mes de juliol.
Moltes felicitats als membres de l’equip guanyador i molta sort en la última etapa! Bona feina!

23 d’abril 2015

PARTICIPEM AL VIDEOMAT, AJUDEU-NOS!


Des del centre, els alumnes de 4t d'ESO han participat en el videoMAT, un projecte en el qual els alumnes creen vídeos on es responen preguntes que posen de manifest aplicacions de les matemàtiques o la seva presència en l’entorn. Al final només un d'ells participa directament al concurs. Podeu entrar a veure'l i votar per ell a l'adreça https://youtu.be/ycqONt8wtnk  


És molt important la vostra aportació ja que d'ella depèn el poder guanyar el concurs. Per a votar només heu de donar-li al like   


També podeu veure un altre video que no participa al concurs a l'adreça


21 d’abril 2015

SORTIDA A LA TARRACO ROMANA

Ahir dilluns 20 de abril de 2015, els alumnes de 4rt d’ESO i els de 1er i 2on de baxillerat que cursen les matèries de llatí i grec vam anar a Tarragona a visitar diferents llocs emblemàtics de la ciutat. La primera parada va ser a l'aqüeducte de Ferreres, més conegut com “El Pont del Diable”.
Després, ja en la Tarragona antiga vam buscar entre tots les 12 inscripcions romanes disperses per la ciutat. Vam acabar el matí visitant el circ, l'amfiteatre, el pretori, les muralles, el fòrum provincialis i la catedral on s'alçava l'antic temple d’August. Tot seguit vam tenir un temps lliure per a dinar i a la tarda ens vam apropar al teatre Camp de Mart on, juntament amb un miler d'alumnes de llatí i grec de tota Catalunya, vam veure una comèdia de Plaute.
L'obra era “Casia” i certament va resultar molt entretinguda.

Francesc Guasch

CINC MINUTS DE SILENCI

Avui a les 11 hores, els alumnes, professors i altres membres del personal de l'institut han estan convocats al pati per a realitzar cinc minuts de silenci pels greus fets ocorreguts ahir a l'institut Joan Fuster de Barcelona. La nostra comunitat educativa rebutja i condemna la violència dels fets i expressa la seva solidaritat amb les víctimes d'aquest atac. 

HEM PARTICIPAT AL IX FÒRUM TRICS

El Fòrum TRICS és una exposició de treballs de recerca d’alumnes de 2n de Batxillerat de l’àmbit científic i tecnològic, dirigit als alumnes que fan primer curs i es fa cada any a les instal·lacions del Complex Educatiu de Tarragona. En aquesta mostra de treballs de recerca hi participen una vintena d’instituts, i aquest any s’han presentat 135 treballs de forma simultània, en les tres sessions en què s’organitza la jornada.

El nostre centre va estar molt ben representat per les alumnes Júlia Aragonès, amb el treball titulat “Resistència bacteriana: més enllà de les mutacions” i la Núria Fargas, amb el treball “L’escoliosi, patologia de la columna vertebral”. Felicitats a les ponents!



L’EXPERIÈNCIA ÉS UN GRAU

Avui als alumnes d’Economia de l’Empresa de 2n de Batxillerat ens han fet una classe molt especial: 5 ex alumnes del nostre centre que estudien diferents graus relacionats amb el món de l’economia ens han vingut a explicar la seva experiència a la universitat: L’Isma i la Glòria fan ADE a la URV i el Felip fa Economia a la mateixa universitat. L’Aida i el Joan estudien a Barcelona: l’Aida a ESADE i el Joan fa ADE a la UPF.
Ens han explicat com són els seus estudis, quants alumnes hi ha a les seves classes, com s’organitzen el dia a dia, què els agrada més de ser universitaris i ens han donat molts consells; els que hem trobat més útils són aquests: la importància de treballar en equip, intentar que els professors a la facultat ens coneguin, tenir el títol d’anglès, anar al bar de la facultat només de tant de tant i aprofitar totes les oportunitats que se’ns vagin presentant per aprendre coses noves.
Ens han fet agafar moltes ganes de ser universitaris, i també ens han ajudat a carregar les piles per encarar amb força el final del curs i les PAU, que ja s’acosten!

17 d’abril 2015

FIRA TASTET DE CIÈNCIA A REUS

El proper dissabte dia 18 d'abril tindrà lloc la segona edició de la Fira Tastet de Ciència, en què podreu passar i visitar les diferents exposicions que han preparat els alumnes dels centres educatius de les comarques de Tarragona. També hi participaran diferents personalitats de la divulgació científica.

La Fira Tastet de Ciència de Reus, va néixer amb la voluntat de divulgar, d'una banda, la ciència entre el públic en general i per tant fer aflorar vocacions científiques, i d'altra banda, poder mostrar les experiències científiques i tecnològiques que es treballen en les aules, guiades pels seus mestres i professors dels diferents nivells educatius i dels diferents àmbits científics i d'investigació del nostre territori.

A l' adreça 
podeu trobar el llistat de centres participants i les entitats col·laboradores.

15 d’abril 2015

DIADA DE SANT JORDI


El proper 23 d'abril, dia de Sant Jordi, els nostres alumnes de 4t d'ESO vendran roses i esmorzars a l'hora del pati per tal de recaptar diners per al viatge final d'etapa. Us animem a tots  a col·laborar amb aquesta iniciativa. Nota: La cantina del centre romandrà tancada aquest dia.

VISITEM COLACAO I DANONE

Els alumnes de 1r de Batxillerat d’Economia i d’Economia de l’Empresa hem fet una sortida conjunta amb alumnes de l’INS Collblanc de La Canonja: hem visitat dues empreses d’alimentació situades a la mateixa població del Vallès i que són líders als seus respectius sectors, com són Colacao i Danone.
La visita a les fàbriques consisteix en una recepció i la posterior visualització d’un vídeo corporatiu. Després d’equipar-nos amb bates i barrets per complir les estrictes mesures higièniques que tenen ens han ensenyat les seves instal·lacions, per passar finalment a fer una degustació dels seus productes. Ens hem llepat els dits!