20 de desembre 2013

BONES FESTES_NADAL 2013


ENS APUNTEM A LLEGIR!!

El Departament de Ciències Socials es va afegir el curs passat al Pla Lector del centre per tal d'impulsar el gust per la lectura entre els nostres alumnes. Amb aquesta finalitat es van adquirir llibres de lectura, sobretot adaptacions dels grans clàssics, que van tenir una bona acollida entre els alumnes de 1r cicle, ja que llegir els permetia pujar nota final del trimestre.
Aquest curs repetim l’experiència i properament el departament ampliarà l’oferta de llibres de lectura, ja que la demanda ha desbordat totes les expectatives. Us mostrem aquí un grup de lectors amb la professora de socials, la Sofia Francí. 

Bones vacances de Nadal i a disfrutar llegint!!!



19 de desembre 2013

FELICITACIONS DES DE L'OPTATIVA DE DIBUIX

Com cada any, els alumnes de 4t d'ESO de l'optativa de dibuix han creat uns Gifts animats per felicitar-vos les festes. Tancarem el bloc d'aquest any amb el treball triat  per desitjar bones vacances de nadal a tota la comunitat educativa. Abans, però,  volem compartir amb vosaltres els treballs més destacats. Esperem que us agradin.





18 de desembre 2013

L'ARBRE D'AQUEST NADAL




Com cada any, els alumnes de 1er d'ESO hem decorat amb molta il·lusió l'arbre de nadal que hi ha a l'entrada de l'institut. Entre tots hem dibuixat, hem retallat i hem escrit un missatge perquè tothom tingui un bon Nadal i unes bones festes. 
BON NADAL i FELIÇ 2014!!!!
Laura Arjona i Marieta Salvadó

MÚSICA A L'ONADA


Avui, 17 de Desembre els alumnes de 1r d’Eso D hem anat a la residència l’Onada de Riudoms a tocar nadales amb la flauta per als avis i avies que hi viuen. Quan hem arribat estàvem molt nerviosos perquè no sabíem si ens sortiria bé. Als avis els hi ha agradat molt i fins i tot s’han emocionat i han començat a cantar. Hem tocat el Noi de la Mare, El Desembre Congelat , El Fum Fum Fum i El Trineu !!!!


Quan hem acabat de tocar la flauta alguns avis han donat la seva opinió sobre la actuació. Una dona ha dit que li havia agradat molt com ho havíem fet i que no deixéssim de tocar la flauta perquè es molt beneficiós en tots els sentits. Al final l’equip de l’Onada ens ha preparat un aperitiu. Estava molt bo!! Donem les gràcies als avis i avies per la seva atenció i a l’equip que ho ha preparat tot i ens ha atès molt amablement.

                                                              Carla Gispert Jansà i Helena Hernàndez Asens






16 de desembre 2013

GUIXEM RAJOLES

Els alumnes de 1r d'ESO, que fem VIP d'optativa, i els nois de taller, hem realitzat una activitat d'allò més entretinguda, creativa i divertida. Hem guixat unes rajoles que ens han quedat esplèndides, cadascuna al seu estil. El nostre treball estarà exposat a la vitrina del costat de consergeria des del divendres 12 fins al dijous 18 de desembre. Esperem que us agradin!
Clara Sánchez Virgili




12 de desembre 2013

XERRADA SOBRE METALLS

El dia 9 de desembre, vam assistir alguns alumnes de 4t ESO i de Batxillerat científic, a una xerrada a l'aula audiovisuals de la professora de  la Facultat de Química de l'URV Eva Pocurull.
Ens va parlar sobre els metalls, quins eren els metalls que ens envolten, a quins llocs els podíem trobar, en quins cossos, quin era el seu origen, quina contaminació produïen i en quina concentració es trobaven. També ens va explica quines tècniques d'extracció i separació s'utilitzen.
                                Núria Arbonès Domingo


11 de desembre 2013

LA BIBLIOTECA ES FA GRAN

Aquest curs 2013/2014, els tradicionals regals de Nadal o de  Reis han arribat d’hora a la biblioteca del nostre Institut i és que des de començament de curs, ha vist incrementat significativament el nombre de volums gràcies a una  col·lecció de llibres de poesia  d’autors catalans del segle passat.

Edicions 62 ha publicat, amb tapa dura i tipografia i formats molt acurats, l’obra poètica dels nostres autors més significatius en una col·lecció de llibres intitulada Poetes del  XX i el diari Ara els ha fet arribar als centres educatius que els seus subscriptors escollien,  a mena de promoció del diari.
D’aquí que gràcies a les famílies Aragonès/Pedrola  i Gili/Sancho, l’institut pugui posar a disposició dels usuaris de la biblioteca la prestigiada  Antologia General de la Poesia Catalana de Castellet i Molas, la Poesia Completa de Marià Manent,  obres de Salvador Espriu en el centenari del seu naixement, la conegudíssima obra poètica de Miquel Martí i Pol, autors clàssics com Josep Carner, Joan Maragall, Josep M. de Sagarra, Carles Riba,  el valencià Vicent Andrés Estellés tan lligat a Tarragona, els indispensables Joan Vinyoli, Màrius Torreus, Joan Salvat-Papasseit, Maria Mercè Marçal i altres autors catalans de prestigi.

Des  d’aquestes línies, agraïm el regal a les famílies que l’han propicitat i felicitem els usuaris de la biblioteca perquè estan d’enhorabona!

01 de desembre 2013

SORTIDA A PRADES DE 2n D'ESO

Els alumnes de 2n d’ ESO del nostre institut hem anat a Prades per dur a terme unes activitats esportives: futbol flag, orientació i senderisme. D'aquestes activitats, una no l’hem pogut realitzar perquè els bombers estaven molt ocupats en l’incendi produït a Girona i per motius de seguretat no hem pogut accedir a les muntanyes de Prades i hem fet el circuit pel poble.  Igualment ens ho hem passat molt bé!!!
De bon matí els alumnes hem pujat a l’autobús que ens ha dut  fins a Prades. Allà hem tingut una estona per esmorzar i repartir-nos en grups. Després ens han explicat les normes i després del discurset de sempre, ràpidament ens hem dividit en cada grup. Uns han anat a fer orientació i els altres a fer algunes activitats de futbol flag.

FUTBOL FLAG
És una variant del futbol americà però sense contacte físic. Consisteix en que l’equip contrari ha de plantar la pilota al principi del camp propi i els de l’altre equip ho han d’impedir. S’impedeix arrencant un “flag”, un parell de cintes que a tots ens penjaven de la cintura i estaven enganxades en velcro de manera que es poguéssin estirar. Quan te n’estiraven una quan tenies la pilota , la pilota passava a ser de l ‘equip contrari. Quan veiem que ens podia passar, ràpidament passàvem la pilota a un altre del mateix equip abans de que t’arranquéssin una cinta.

ORIENTACIÓ
Consisteix en seguir les indicacions del mapa que ens donen en  un paper que havíem de marcar amb unes grapes que ens trobàvem pel recorregut i els monitors que ens anàvem trobant  ens apuntaven el temps.  Els que tinguéssin el millor temps , passaran a una següent fase.


El temps ha estat molt bo, alguns s’han perdut, potser els labavos no estaven netíssims, alguns no s’han portat prou bé, però hem après, hem “xalat”, hem rigut, hem cantat i ens ho hem passat molt bé. A més, les rialles i les bromes han fet que ens canséssim tard, i en aquell moment  ja érem a l’autobús de tornada, fatigats però alegres d’haver-nos’ho passat tant bé!

                                                                                                                                         Emma Ll. B.   

Aquí teniu una mostra en forma de vídeo de les fotos de les diferents activitats