27 de setembre 2013

OBRIM LA CANTINA!!!

Tenim bones notícies, i és que el pròxim dimarts 1 d'octubre, tornem a obrir la cantina a les hores del pati.
Aquest curs el servei ens el proporcionen l'Anna Maria i l'Agustina del Centre Actiu.
Estem satisfets de poder oferir de nou aquest servei als alumnes, professors i PAS del nostre centre. Només ens queda recordar la importància de fer un esmorzar saludable i de procurar mantenir net el pati i la resta d'instal.lacions.

26 de setembre 2013

NOVES NOTÍCIES

Dues notícies d'actualitat referides a aquest inici de curs:
1.- Des d'avui mateix, la infermera Judit Fontgivell començarà la seva col·laboració al centre. Vindrà un dijous cada quinze dies per tal d'atendre els alumnes que ho demanin.
2.- A partir del proper 1 d'octubre es tornarà a reobrir la cantina del centre a les hores del pati. Enguany se'n faran càrrec l'Anna Maria i l'Agustina del Centre Actiu. Aprofitem per recordar-vos la importància de respectar les instal·lacions d'aquest espai.

16 de setembre 2013

ACTE EN DEFENSA DE LA LLENGUA

El passat dissabte 14 de setembre, el Casal Riudomenc va acollir un acte en defensa de la llengua catalana organitzat per l'Ajuntament de Riudoms.
La sala multiús durant la xerrada (FOTO: Elena Domingo)
FONT: FemSafareig.cat
Les ponents de la xerrada van ser la Sra. Àngels Feliu, formadora del Programa d'Immersió Lingüística dels S.T.T, la Sra Núria Rofes, coordinadora de Llengua i Cohesió Social dels S.T.T i la Sra Rosa M. Codines, inspectora d' Educació dels S.T.T
El contingut de l'acte es va centrar en l'exposició per part de les ponents de la implantació a Catalunya del model d'Immersió Lingüística (copiat del Canadà) que es va iniciar a l'any 1976.
Es va remarcar que la LEC, l'actual llei d Educació a Catalunya, diu que els alumnes no podran separar-se per raó de llengüa ni per escoles ni per grups i també del rol que té i ha tingut aquest model en la cohesió social del nostre país.
Tessa Molas

13 de setembre 2013

OBRES A L'INSTITUT

La Generalitat de Catalunya, propietària del nostre institut, ha dedicat una partida pressupostària a fer diverses actuacions a l’edifici i solucionar d’aquesta manera alguns problemes d’humitats que es patien. Han aprofitat les vacances d’estiu per executar les obres, evitant així les possibles molèsties als alumnes i professors. El resultat es pot veure al pati del centre i als aparcaments de vehicles, on s’hi troben uns nous elements decoratius, els barrets de ventilació.

09 de setembre 2013

BEQUES PER A ENSENYAMENTS POSTOBLIGATORIS

Des del passat 20 d'agost està obert el termini de presentació de les beques de caràcter general per a ensenyaments postobligatoris. Aquestes ajudes estan convocades pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esport per a estudiants que el curs acadèmic 2013-2014 cursin ensenyaments postobligatoris. En el cas del nostre centre, per a alumnes de Batxillerat i del CFGM. 
Podeu consultar les condicions i sol·licitar la beca en el següent enllaç:


Recordeu que el termini finalitza el dia 30 de setembre!

08 de setembre 2013

WEB I BLOG: BONES PERSPECTIVES

Tot just farà ara dos anys de l'entrada en funcionament del projecte actual de la pàgina web i del blog del nostre institut. En aquest temps tots i totes hem fet un esforç gran per tal d'incloure, cada cop més, la utilització d'aquestes estructures en el dia a dia de la nostra comunitat educativa.
La pàgina web ha esdevingut a hores d'ara una eina imprescindible com a canal de comunicació entre professorat, pares, mares i alumnes del centre. Aquesta pàgina inclou la informació més completa i més actualitzada del centre en quant a calendaris, horaris, organització, documentació, recursos, projectes, normatives,...
Durant aquests anys la web ha rebut més de 22.000 visites (13.000 d'elles el darrer curs) amb una mitjana de més de 30 visites diàries i ara ja ha consolidat en la seva estructura qüestions primordials com són els llibres de text, els dossiers de feina d'estiu, les autoritzacions de les sortides, els documents referents a la secretaria i d'altres documents importants. Això ha suposat un estalvi significatiu en papers i fotocòpies que és molt necessari en aquests temps complexes.
Com a curiositat podem dir que la jornada amb més visites que ha rebut la web va ser el primer dia de classe del curs passat, el 12 de setembre de 2012, amb un total de 276 visites!

Per una altra banda l'altre espai 2.0, el nostre blog, ha aconseguit en aquesta curta vida una acceptació força engrescadora. Aquest bocí de l'institut pensat com una finestra oberta al dia a dia del centre, molt menys formal que la web i obert a l'opinió de tota la comunitat educativa de l'institut és a punt d'assolir a dia d'avui les 40.000 visites. 
Cal destacar que la seva utilització ha crescut lentament al llarg dels mesos de forma que al juny passat es van assolir 3.000 visites en tot el mes. De fet, l'entrada on s'anunciava el naixement del blog, el 8 de setembre del 2011, ja ha registrat amb el seu article "Estrenem web i bloc" més de 400 visites. 
Des de la coordinació d'aquests espais hem fet un esforç important per tal de mantenir els articles actualitzats i tenir cura de la qualitat de les entrades. Aquesta dedicació ha fet que la producció hagi estat generosa i hagin vist la llum 319 articles (164 al darrer curs) amb diferents temàtiques.

Volem començar un nou curs amb reptes nous i engrescadors que passen pel desig de millorar la web i el blog. I és per això que donem les gràcies a tots els que han col·laborat en la confecció dels espais i us demanem, un curs més, la vostra cooperació i complicitat en el manteniment i actualització dels continguts.