26 de juny 2012

GUANYADORS DEL PREMIS ENRIC MASSO I URGELLÈS

Reunits, a l’Institut d’Ensenyament Secundari ‘Joan Guinjoan’, els representants del Departament de Llengua i Literatura catalana anomenats més avall,  per dur a terme l’obertura pública de les pliques dels premiats del XVI Concurs Literari “Enric Massó i Urgellès”,


Fina Anglès
Montse Vaquero 
Adela Nolla
Josep M. Virgili
s’esmenten els guanyadors a continuació:

 PRIMER CICLE

Poesia catalana

Sense participació

 Narrativa catalana

Accèssits:    Futur    de   Nenúfar   ALBA SÁNCHEZ VIRGILI 1r ESO C 

          1r premi:    L’esperança   de  Gina  GEORGINA JIMÉNEZ NAT 1r ESO C

Poesia castellana

1r premi:    Los gatos   de  El Felí    NIL MUNTÉ GUERRERO 1r ESO B 

Narrativa castellana

         1r premi:    Una paz que nunca se acabarà   de Aventurer

                           NIL MUNTÉ GUERRERO 1r ESO B

SEGON CICLE

Poesia catalana

         1r premi:    Camins   de    Aquari   MARIONA ROIGÉ GALCERAN  3r ESO C

Narrativa catalana


         Accèssits:  Clàudia de Blausdemar MARIONA ROIGÉ GALCERAN
                              3r ESO C

         1r. Premi:  A la seva pell  de Musclo zebra    GABRIEL ARBONÈS DOMINGO 
                          4t ESO B

Poesia castellana

         Sense participació

Narrativa castellana

          1r premi: El verano junto a ti   de Mandril  MONTSERRAT CASAMAYOR BORRÀS
                    4t ESO C

BATXILLERAT

 Poesia catalana

1r premi:    Sense participació             


Narrativa catalana

         1r premi:    Cor obert. Vida plena   de   Anna Sun ALBA RUIZ BAUTISTA 1r BTX B

Poesia castellana

         Sense participació

Narrativa castellana

1r premi:    Lo que piensas cuando cierras los ojos  de  Penny Lane
                            ALBA RUIZ BAUTISTA 1r BTX B


Departament de llengües estrangeres

         Desert

 Narrativa històrica

         Desert

 Còmic ESO

           1r. Premi:   La casa Balleroy  de  Mon Versailles GUILLEM MOLONS SIERRA
                              4t ESO B

Còmic Batxillerat

         Desert



 Riudoms, 14 de juny de 2012


21 de juny 2012

10000 visites

Tot just hem acabat de fer l'escrit número 150 per al nostre blog quan hem pogut veure que el marcador que ens informa de les visites havia superat ja la xifra dels 10.000. És una notícia molt positiva per a nosaltres, els administradors de l'espai, que ens anima a continuar endavant amb la nostra feina diària. Portar un bloc com el nostre necessita de la implicació i cooperació de tots i per tant fem extensiva aquesta felicitació a tota la comunitat educativa de l'institut Joan Guinjoan.
En nou mesos hem aconseguit una fita impensable quan vam començar el projecte i ara ja pensem en celebrar els 100.000!

LA BICICLETADA DE SANT JAUME

Aquest curs els alumnes de 4t d'Eso de l'optativa de dibuix han estat convidats a fer propostes pel disseny de la samarreta de la 21a Bicicletada popular que organitza cada
anyer Sant Jaume  l'Ajuntament de Riudoms.
De totes les propostes, el disseny escollit ha estat el dels alumnes Adrià Ratés i Yassine el Khittioui. Cal destacar que es tracta d'un molt bon treball tant pel que fa a la utilització de tipografies com al  fet de representar el concepte bicicletada amb un dibuix a tinta molt expressiu.
Properament penjarem a la web del centre, dins l'espai del departament de dibuix, totes les altres propostes perquè les pogueu veure.
Aprofitem per agraïr la confiança dipositada pels responsables de cultura en els alumnes del centre. Aquests tipus de col·laboracions  donen sentit a tot el que es treballa a l'aula de dibuix durant el curs.



VISITA PREPARATÒRIA DE COMENIUS

Durant aquesta setmana dues professores angleses ens han visitat per tal de preparar l'intercanvi que es durà a terme el proper curs. Dins el Projecte Comenius tenim previst que ens visitin alumnes de Peterlee durant el mes de març de 2013.
Aquests dies els professors del  nostre centre implicats en el projecte han acompanyat a les docents angleses en la realització de dferents activitats. A les imatges es pot veure la visita que van realitzar dilluns a l'Institut





.

20 de juny 2012

GUANYADORS DEL CONCURS FOTOGRAFIA

Aquest matí s'acaben de donar els premis als guanyadors del concurs de fotografia que ha estat organitzat per les responsables de la biblioteca del centre.
Han obert les pliques les professores del centre Carme Garcia i Elena Argilaga.





La guanyadora de la Categoria A, Anna Rofes, ha recolllit el premi juntament amb la model que apareix a la fotografia, la Júlia Aragonès.
Pel que fa a la Categoria B el premi ha estat per l'Iris Domingo. Ha recollit el premi la seva mare ja que aquests dies l'Iris està fent les pràctiques d'empresa de Batxillerat i li ha estat impossible venir a l'acte.



Els premis han consistit en un val de 75 Euros per a bescanviar en material fotogràfic.
Felicitats!!


CONCENTRACIÓ DIMECRES 20 JUNY


Per un ensenyament públic de qualitat

Reus, dimecres 20 de juny a les 19h. a la plaça del Mercadal

Concentració de mestres, professors, pares, mares i alumnes

MANIFEST PER UN ENSENYAMENT PÚBLIC DE QUALITAT, NO A LES RETALLADES EN EDUCACIÓ

Els centres públics de Primària i Secundària de la ciutat de Reus i Baix Camp volem manifestar el nostre rebuig al pla de retallades que les diferents administracions (central i autonòmica) estan aplicant al servei públic d’educació del nostre país. Aquesta retallada afecta negativament a tot el sistema educatiu per:

- la reducció de plantilles de professorat, mestres i professionals dels centres -vetlladors/es, tècnics/ques d’integració social, mediadors/es, etc. i les substitucions no cobertes que col·lapsen el bon funcionament dels centres i provoquen una precària i ineficient atenció de l’alumnat.

- l’augment de la ràtio d’alumnes per aula (de 25 a 30 a Primària, de 30 a 35 a Secundària i de 35 a 40 a Batxillerat i Cicles) que impossibilita l’atenció individualitzada que volem oferir a l’alumnat.

- la reducció de les partides per a despeses de funcionament dels centres educatius i les destinades a infraestructures i equipament.

- la reducció d’oferta a Batxillerat i la paralització dels nous Cicles Formatius de Grau Superior de dos anys

- l’increment brutal (més del 60%) de les taxes universitàries, sense l’acompanyament d’una oferta de beques, que dificultarà l’accés a la universitat a part de l’alumnat per causes econòmiques.

- l’empitjorament de les condicions de treball del professorat i mestres (reduccions salarials, augment de la jornada laboral, retallades en altres prestacions com els complements que es perceben quan s’està en situació de baixa per malaltia, etc.).

Aquestes polítiques de fer recaure la crisi sobre la despesa social (educació, sanitat, atenció social) són un atac frontal a l’ Estat del benestar, el qual té la seva base en l’existència d’uns serveis públics de qualitat, universals, que responguin amb eficàcia a les necessitats de les persones i organitzats sobre la base del principi d’igualtat i justícia.

En definitiva, l’ensenyament públic és l’únic que garanteix la igualtat d’oportunitats, la cohesió social, la superació de les desigualtats d’origen, la vertebració de tota la societat en un objectiu comú i el progrés individual i social de tothom, no d’uns pocs.

A més, tots els experts indiquen que la despesa en Educació és la millor inversió possible per al present i el futur dels pobles. No podem jugar amb el futur dels nostres joves.

Davant d’aquesta situació no podem callar i creiem que tots, mestres i professorat, famílies i alumnes, hem d’estar units per reclamar el respecte i la millora de l’ensenyament públic, i per tant animem a tots els centres de Catalunya a unir-se a aquesta veu a favor d’ un ensenyament públic de qualitat i en contra de les retallades.

CENTRES PÚBLICS DE PRIMÀRIA I SECUNDÀRIA DE REUS I BAIX CAMP


19 de juny 2012

ACTIVITAT EN CADIRA DE RODES


Un cop més L'Associació C.O.C.E.F.E.M ha vingut al nostre centre a fer una activitat esportiva en cadira de rodes per a tots els alumnes de primer d'ESO. Tots han pogut experimentar la sensació d'estar incapacitats per una breu estona, sovint provocada de per vida per imprudències típiques de l'edat: no dur el casc amb la bici o la moto, emputxades a la piscina, enfilar-se a la cistella de bàsquet...El més important és no haber de necessitar mai una cadira de rodes.
Volem agraïr un cop més a l'Associació la tasca divulgativa i preventiva que fa a nivell escolar de forma totalment altruïsta.








18 de juny 2012

FOTOS DE L'ACTE DE CLOENDA DEL CURS DE 4t D'ESO

Ja us podem mostrar algunes de les fotos de l'acte d'entrega d'orles de 4t d'ESO del present curs. Si us plau, si en teniu algunes d'interessants que volgueu afegir ens les feu arribar.




LA MÒBILA 2011-2012

Ja ha sortit la revista d'aquest curs. És el resultat del treball d'un grup d'alumnes de 4t d'ESO sota la direcció de la professora Elena Baró.
La portada d'aquest número és un disseny realitzat conjuntament per:
Anna Cortiles, Anna Rofes, Ignasi Mir i Guillem Molons.
Cal destacar que a la versió digital de la revista hi trobareu la majoria dels articles ampliats i aquest és l'enllaç:




17 de juny 2012

LA BIBLIOTECA PREMIA ALS FOTÒGRAFS DEL CENTRE

El proper dimecres dia 20 de junt a l'hora de pati es farà el lliurament de Premis del Concurs de Fotografia. Convidem a tots els interessats a l'aula d'Audiovisuals I.

Felicitats per a tots els guanyadors !!

ACTE DE FINAL DE CURS D'ESO

                                            
Aquest divendres 15 de juny del 2012 s'ha fet l'acte de cloenda de curs per als alumnes de quart d'ESO.

L'acte, en primer lloc, ha consistit en el lliurament dels premis del tradicional Certamen Literari "Enric Massó i Urgellès". Aquest concurs es fa des de la fundació de l'institut i premia els millors treballs literaris dels alumnes fets en les diferents llengües que s'ensenyen al centre i també als participants en format de còmic.

A continuació s'han fet el lliurat els guardons de la primera edició dels Premis a l'Esforç "Serafí Agustí". Aquest premi s'atorga als quatre alumnes de l'ESO , 
un de cadascun dels cursos, que més esforç han dedicat als seus estudis amb independència dels resultats estrictament acadèmics que han obtingut. Els mereixedors del reconeixement són triats pels equips docents de cada nivell i enguany els guardonats han estat Iman El Bouchafrati, Youssra Chamlal, David Toda i Beatrice Diana Ancateu. 

La dotació dels premis del Certamen Literari va a càrrec de l'Associació de Pares i Mares d'Alumnes del nostre institut i els Premis a l'Esforç els dota, a parts iguals, l'institut i l'AMPA.

Finalment s'han lliurat les orles commemoratives a cadascun dels alumnes de quart d'ESO.

La festa ha acabat amb un refrigeri. I els alumnes i professosrs de quart l'han allargada amb un sopar de comiat, en un restaurant de  Reus.






15 de juny 2012

VIDEO DEL DEPARTAMENT DE TECNOLOGIA

A continuació teniu el video que han fet des del Departament de Tecnologia al llarg del present curs amb la col·laboració de tots els alumnes.

14 de juny 2012

LLIURAMENT PREMIS LITERARIS ENRIC MASSÓ I URGELLÈS 2012

El proper divendres, 15 de juny, a 2/4 de 7 de la tarda, es durà a terme el lliurament dels Premis del Concurs literari Enric Massó i Urgellès, juntament amb l'Acte d'entrega de les Orles de 4t d'ESO. Us hi esperem a tots!

06 de juny 2012

A LES PORTES DE LES PAU

La propera setmana, els alumnes que volen accedir a fer estudis universitaris tenen les proves d'accés. La famosa i temuda Selectivitat es farà enguany del 12 al 14 de Juny en les diferents seus al llarg del territori català. Els alumnes del nostre centre que han superat el Batxillerat es troben ara submergits en piles de llibres i apunts per tal de aconseguir superar aquest nou escull en la seva formació. La cita serà a Reus i des d'aquest Bloc, que també és el seu, els volem encoratjar a fer un últim esforç durant aquests dies. Per a molts d'ells no es tracta només d'aprovar sinó que alguns necessiten unes bones notes per tal d'accedir als estudis que triaran en primera opció. Per tant, també els hi farà falta una dosi de bona sort que és allò que els desitgem en nom de tota la comunitat educativa. 
Ànims per a tothom! Sabem que esteu sobradament preparats!